Publicat 14/6/2019 9:59:00 +02:00CET

Recuperen 180 mòbils d'alta gamma que havien estat robats mitjançant el mètode de l'encastament

Successos.- Recuperen 180 mòbils d'alta gamma robats pel mètode de l'alunizaje
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han recuperat 180 mòbils d'alta gamma que havien estat presumptament robats amb el mètode de l'encastament per una organització criminal de la qual s'ha detingut cinc suposats integrants: cinc homes romanesos d'entre 31 i 40 anys.

Segons ha informat la policia catalana a Europa Press, la investigació va començar el 29 de maig després que es produís un robatori en un concessionari de cotxes de Gurb (Barcelona) mitjançant aquest mètode, en el qual els lladres es van endur dos cotxes d'alta gamma que estaven exposats.

La policia va trobar els cotxes l'1 de juny a Vilanova de Bellpuig (Lleida) i va començar a vigilar els sospitosos per recaptar informació sobre la seva intensitat i moviments.

Els cinc integrants vivien en un mateix domicili, que tenia un petit magatzem en el qual guardaven els objectes robats, i el 5 de juny la policia va entrar a l'habitatge, al municipi ilerdenc, per dur a terme les detencions i un escorcoll.

Van intervenir un cotxe robat, 182 telèfons mòbils d'alta gamma d'una coneguda marca comercial i cinc ordinadors de la mateixa marca, i l'endemà van recuperar un segon vehicle.

Els atribueixen quatre robatoris: el del concessionari de Gurb i a tres establiments de telefonia a Manresa, Martorell (Barcelona) i Tarragona, tots amb el mateix mètode.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 7 de juny i el jutge va decretar presó provisional per a quatre d'ells i llibertat amb càrrecs per al cinquè.