La rectora de la UAB admet que canviar el sistema d'avaluació és una "cessió" necessària per mantenir la "pau social"

Publicat 31/10/2019 16:41:23CET
La rectora de la UAB, Margarita Arboix (a la dreta) en un acte de la Cambra de Comerç d'Espanya.
CRUE

Arboix acusa els partits d'utilitzar electoralment els conflictes a les universitats: "I no excloc a ningú"

MADRID, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, admet que la decisió de les universitats catalanes de permetre un examen final per als estudiants que no acudeixen a classe és una "cessió" en "una situació d'excepcionalitat", però considera que és una mesura necessària per mantenir la "pau social" a les facultats.

En declaracions a Europa Press després de participar en un acte de la Cambra de Comerç d'Espanya a Madrid, Arboix ha qualificat d'"una bona sortida" l'acord que la UAB i altres universitats catalanes han aconseguit amb els estudiants que secunden vagues per protestar contra la sentència del procés.

Aquest dimecres, la UAB va aprovar flexibilitzar l'avaluació acadèmica d'aquest quadrimestre permetent una "prova de síntesi final" per als estudiants que ho sol·licitin i no puguin continuar l'avaluació contínua habitual a les universitats.

Segons la rectora, aquesta mesura "no és només per als estudiants de les manifestacions" sinó també "per a l'estudiant que es troba tallada la carretera en anar a la universitat", i la considera equiparable a l'examen de "repesca" o recuperació que tenen els estudiants quan suspenen l'avaluació.

"Això ha permès que a la meva universitat des del dimarts de la setmana passada els estudiants s'han respectat. Els que han volgut anar a la manifestació hi han anat, i els que han volgut fer els exàmens els han fet, i això no ho explica ningú", afegeix Arboix, que es mostra crítica amb el tractament informatiu de la situació a les universitats catalanes, i acusa els partits d'utilitzar-la electoralment.

"El problema fonamental és que estem en campanya electoral i els partits utilitzen molt el que passa a la universitat, i no es diu realment el que passa a les universitats", afirma Arboix, que lamenta l'actitud dels partits davant una situació "difícil de gestionar". "I aquí no excloc a ningú", afegeix en referència a les formacions polítiques.

"ELLS SABRAN, ÉS MÉS DIFÍCIL"

Per a la rectora de la UAB, les universitats catalanes han fet "el que no fan els polítics" per resoldre els conflictes entre estudiants. "Hem treballat pel consens, el diàleg, i això ens ha fet guanyar estabilitat, i segur que alguna cosa hem perdut, però en els pactes i en els acords perd un i perd l'altre", postil·la.

En aquest sentit, destaca que la mesura d'establir una avaluació final excepcional permet la convivència entre els universitaris que secunden les vagues i els que opten per continuar el curs amb normalitat.

"Els estudiants que vulguin anar a les manifestacions i els que es queden a la universitat tenen tota la meva consideració, però el que no podem fer és que uns impedeixin la vida dels altres", afegeix.

Arboix exposa a més que el sistema d'avaluació final que han permès universitats com la seva no implica que els estudiants que acudeixin a l'examen final ho tinguin més fàcil que aquells amb avaluació contínua.

"Els estudiants s'examinaran del mateix que s'examinen els altres, amb els mateixos continguts en un examen únic. Ells sabran, és la seva loteria, perquè és molt més difícil", assegura.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 5. 5

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista