Actualitzat 04/03/2016 18:18 CET

El rector de la UB reprendrà l'actualització de l'estatut de la universitat

Claustro ordinario de la UB, con el rector Dídac Ramírez
UB

BARCELONA, 4 mar� (EUROPA PRESS) -

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha anunciat aquest divendres que es reprendrà el debat per actualitzar l'Estatut de la UB, que probablement es faci durant el mes de maig en un claustre extraordinari, ha informat la universitat en un comunicat.

"Pròximament, amb esperit de consens i de millora, portarem a aquest claustre l'actualització del nostre Estatut perquè es pugui debatre i decidir de manera estratègica i àmplia", ha dit en un claustre ordinari, en què s'ha aprovat el seu últim informe anual com a rector, amb 50 vots a favor, 27 abstencions i 7 en contra.

Ramírez ha destacat la importància de l'aprovació de la nova Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el nou mapa departamental i la futura creació d'una aliança entre la UB, la Complutense de Madrid, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, la de Buenos Aires i la de Sao Paulo.

A l'àmbit econòmic, Ramírez ha subratllat la "posició financera estable" de la UB que es tradueix en l'equilibri pressupostari i la reducció del dèficit acumulat.

Respecte al Parc Científic de Barcelona, Ramírez ha informat que el deute privat avalat per la universitat fins a 60 milions d'euros "ha entrat a través del fons de liquiditat autonòmica (FLA) a una reestructuració que permet pagar els primers 20 milions vençuts fins al 2032".

DECRET 3+2

El vicerector de Política Acadèmica, Estudiants i Qualitat, Gaspar Rosselló, ha afirmat que cal garantir l'accés dels alumnes a la universitat i que l'estructura dels possibles nous estudis responguin a les seves expectatives: "Hi ha molts models per redissenyar graus i màster, més enllà del 3+2", ha dit.

Els estudiants han manifestat la seva preocupació pel decret 3+2 i han reclamat que no hi hagi cap modificació acadèmica si prèviament no s'han aplicat canvis en la política de beques i taxes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés