Publicat 18/01/2019 19:33

Un receptari recull la tradició culinria gitana "per compartir i celebrar la diversitat"

El conseller C.Homrani presenta el receptari 'Halar, cuina gitana a Catalunya'
GENERALITAT

BARCELONA, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

El llibre 'Halar, cuina gitana a Catalunya' explica a través de 34 receptes la tradició culinria del poble gitano, i entén la cuina com "un espai de trobada per compartir i celebrar la diversitat" de Catalunya, ha explicat aquest divendres el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani.

La publicació és una iniciativa del Pla integral del poble gitano per donar visibilitat a la seva cultura i gastronomia, i ha comptat amb la collaboració de la Fundació Alícia, un centre d'investigació en cuina que té entre els seus objectius realar el patrimoni alimentari i gastronmic dels territoris, ha remarcat la Conselleria en un comunicat.

Homrani ha destacat que posar en valor la cultura del poble gitano, present a Catalunya des de fa més de 600 anys, avana a construir una societat cohesionada, i ha assegurat l'aposta de Catalunya per un model d'interculturalitat que generi espais comuns: "On tots puguem interaccionar, on la diversitat no només es respecti, sinó que sigui considerada un enriquiment per a tots".

El receptari difondr el coneixement sobre la cuina i ajudar a crear conscincia en la comunitat del patrimoni gastronmic propi, alhora que es visibilizar aquest aspecte de la cultura gitana, fins ara bastant desconegut.

El treball ha consistit en diverses trobades d'investigadors de la fundació amb 26 dones i homes gitanos de Catalunya, amb orígens diversos, que han relatat vivncies i experincies personals, així com dels seus avantpassats, relacionades amb la tradició culinria i la gastronomia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés