Publicat 17/4/2019 12:58:48CET

El reactor de Vandellós II s'atura per un senyal erroni de baix nivell d'aigua

ANAV - Archivo

TARRAGONA/MADRID, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

La central nuclear de Vandellós II (Tarragona) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que el reactor s'ha aturat de manera automàtica en haver entrat en funcionament un sistema de protecció per senyal de baix nivell d'aigua al generador de vapor C.

El senyal de baix nivell s'ha produït per l'aïllament del sistema d'aigua d'alimentació principal durant les maniobres d'arrencada de la primera turbina d'aigua d'alimentació i l'escalfament de la segona.

Així, en el moment de transferir el control d'aigua d'alimentació del generador de vapor A, de "baixa potència" a "alta potència", per una maniobra errònia dels operadors, el Sistema de Control Digital del Reactor (SCDR) ha interpretat una discrepància entre el cabal real i el cabal de l'instrument, la qual cosa ha provocat un senyal erroni en aquest generador de vapor i ha provocat la consegüent actuació del senyal d'aïllament de l'aigua d'alimentació principal.

En produir-se l'aïllament de l'aigua d'alimentació principal el nivell d'aigua dels generadors de vapor ha començat a descendir, fins que s'ha assolit al generador de vapor C (que tenia el valor més baix dels tres) el valor d'actuació del senyal de baix nivell del sistema de protecció, que ha provocat la parada automàtica del reactor.

En aquests moments la planta es troba en mode d'espera calent, el reactor aturat amb condicions de pressió i temperatura nominals (mode 3).

El titular està duent a terme totes les mesures que calen per fer l'anàlisi de les causes i engegar mesures correctores abans de continuar amb les operacions d'arrencada.

Els fets s'han classificat amb un nivell 0 de manera preliminar perquè no ha tingut cap impacte en els treballadors, el públic o el medi ambient, d'acord amb l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES) Nuclears i Radiològics (INES).

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.