Publicat 17/04/2019 12:58CET

El reactor de Vandellós II s'atura per un senyal erroni de baix nivell d'aigua

Vista Panorámica Desde El Mar De La Nuclear De Vandells II
ANAV - Archivo

TARRAGONA/MADRID, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

La central nuclear de Vandellós II (Tarragona) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que el reactor s'ha aturat de manera automtica en haver entrat en funcionament un sistema de protecció per senyal de baix nivell d'aigua al generador de vapor C.

El senyal de baix nivell s'ha produt per l'allament del sistema d'aigua d'alimentació principal durant les maniobres d'arrencada de la primera turbina d'aigua d'alimentació i l'escalfament de la segona.

Així, en el moment de transferir el control d'aigua d'alimentació del generador de vapor A, de "baixa potncia" a "alta potncia", per una maniobra errnia dels operadors, el Sistema de Control Digital del Reactor (SCDR) ha interpretat una discrepncia entre el cabal real i el cabal de l'instrument, la qual cosa ha provocat un senyal erroni en aquest generador de vapor i ha provocat la consegüent actuació del senyal d'allament de l'aigua d'alimentació principal.

En produir-se l'allament de l'aigua d'alimentació principal el nivell d'aigua dels generadors de vapor ha comenat a descendir, fins que s'ha assolit al generador de vapor C (que tenia el valor més baix dels tres) el valor d'actuació del senyal de baix nivell del sistema de protecció, que ha provocat la parada automtica del reactor.

En aquests moments la planta es troba en mode d'espera calent, el reactor aturat amb condicions de pressió i temperatura nominals (mode 3).

El titular est duent a terme totes les mesures que calen per fer l'anlisi de les causes i engegar mesures correctores abans de continuar amb les operacions d'arrencada.

Els fets s'han classificat amb un nivell 0 de manera preliminar perqu no ha tingut cap impacte en els treballadors, el públic o el medi ambient, d'acord amb l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiolgics (INES) Nuclears i Radiolgics (INES).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés