Publicat 01/07/2019 13:13

Rafael Bonachela porta al Festival Grec una "minimalista i sofisticada" coreografia

El coregraf R.Bonachela i el director del Grec F.Casadesús
EUROPA PRESS

Nascuda de la improvisació, juga amb la música contempornia clssica i electrnica

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El coregraf catal establert a Austrlia Rafael Bonachela visitar aquest dimarts i dimecres el Festival Grec de Barcelona amb l'espectacle "minimalista i sofisticat" 'ab(intra)' interpretat per la Sydney Dance Company, que dirigeix des de fa una dcada.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dilluns, la pea sorgeix d'improvisacions que es van fer en una sessió lliure amb 16 ballarins, que van tenir com a guia la música --que només era per a aquella acció i no és la que s'ha mantingut en la pea--.

No obstant aix, el resultat final no és improvisació, sinó que es tracta d'una pea fixa, "molt millimetrada" especialment en les peces grupals, i no tant en els solos i duetos, que tenen més marge per evolucionar, ha avisat.

Ha destacat que no vol donar gaires pautes al públic per tal que aquest experimenti sense límits: "En totes les actuacions que hem fet, el públic ha sentit molt", ha avanat.

EXPERIMENTAR "COSES ÚNIQUES"

"Per a mi, el bonic de la dansa és que com a públic pots experimentar coses úniques per a tu", ha dit el coregraf, que ha considerat que l'experincia de cadascú parteix de les seves prpies experincies del món.

No obstant aix, ha reivindicat que es tracta d'una coreografia "intensament física" que explora els impulsos més profunds i primaris de l'nima humana, i en la qual s'aprecia la complicitat del coregraf amb els seus ballarins, amb els quals ha treballat en els darrers deu anys.

En la seva primera pea llarga en els darrers cinc anys, el resultat és una composició abstracta que treballa la llum i el so d'una manera molt delicada, sobre un escenari minimalista en el qual els artistes es converteixen en el focus de l'acció.

Per a aquesta pea, el coregraf ha volgut unir els seus dos móns: la música clssica contempornia de corda --amb una pea de violoncel de Peteris Vasks-- i la música contempornia electrnica --de Nick Wales--: "La pea és molt emotiva i té molta fora", ha sintetitzat.

Sobre la seva permanncia a Austrlia, el coregraf de La Garriga (Barcelona), que primer va viatjar a Londres per ballar i s'hi va passar 20 anys, per finalment s'ha nacionalitzat australi després de deu anys all, ha avisat que "amb la dansa mai saps on acabars", i ha dit que la llum i el mar de Syndey i Barcelona les fa ciutats germanes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés