Publicat 22/10/2019 15:57:54 +02:00CET

La RAE preveu una nova edició del diccionari en paper el 2026 i podria ser "sota demanda"

Santiago Muñoz Machado, nou director de la RAE
RAE - Archivo

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El director de la Real Acadèmia Espanyola (RAE), Santiago Muñoz Machado, ha avançat aquest dimarts 22 d'octubre que espera comptar amb la nova edició del diccionari de la llengua espanyola l'any 2026, en digital i en paper, tot i que aquest darrer format podria ser "sota demanda".

Durant la presentació del XVI Congrés de l'Associació d'Acadèmies de la Llengua Espanyola, que tindrà lloc a Sevilla del 4 al 8 de novembre, Muñoz Machado ha reconegut que el seu desig és que aquesta edició sigui en paper, malgrat la reticència d'altres acadèmics.

"És una qüestió que es debat, però espero convèncer els companys perquè sigui en paper. Hi haurà edició en paper tret que em quedi en minoria, encara que sigui sota demanda", ha assenyalat.

El director de la RAE ha apuntat al fet que aquestes reticències són per motius econòmics i per l'escàs ús actual del format en paper davant del digital, la qual cosa va portar a assegurar que la 23 edició seria la darrera. No obstant això, creu que la situació ha canviat.

"Es va dir que les vendes han caigut molt i que cada dia l'utilitzen menys persones, però des de les editorials ens han confirmat que els darrers mesos hi ha hagut un repunt en les vendes i es veuen possibilitats", ha afegit.

La publicació d'aquesta 24 edició coincidiria amb el 300 aniversari de la publicació del primer diccionari de la llengua espanyola i Muñoz Machado considera que podria incloure més entrades de les habituals, gràcies a la irrupció de les actualitzacions digitals.

"Habitualment hi ha un 8-10% de novetats amb respecte a edicions anteriors, però la versió digital ajudarà a créixer amb noves entrades", ha asseverat, per després afegir que la xifra de novetats podria estar entre 1.000 i 2.000 entrades.

"El fet que hagi d'enquadernar-se i fer una edició accessible, ja suposa una limitació i al final, 93.000 entrades inclou l'anterior. Però ara podem pensar a créixer", ha destacat.