BARCELONA 3 des. (EUROPA PRESS) -
L'Hospital Quirónsalud Barcelona ha dut a terme per primera vegada en la medicina privada un abordatge transoral robòtic per al tractament de la síndrome d'Eagle, i ho ha fet a través d'una tècnica mínimament invasiva que permet un postoperatori més senzill i que el pacient pugui rebre l'alta a les 24 hores.
Fins ara el tractament d'aquesta síndrome es duia a terme mitjançant una operació amb abordatge lateral per via externa que implicava fer una incisió al coll per poder accedir a la zona que s'operava, ha informat aquest dilluns l'hospital en un comunicat.
La síndrome d'Eagle es caracteritza per una prominència òssia a la base del crani amb forma de trau, i pot produir-se una calcificació dels lligaments que s'insereixen, amb símptomes com el dolor i la limitació de la mobilitat cervical o problemes amb la masticació.
L'ús del robot Da Vinci permet més visibilitat i que es dugui a terme millor dins d'un espai complex com el parafaringi, ha explica l'integrant de la Unitat de Cirurgia Robòtica Transoral Julio Rama.
Els resultats obtinguts amb aquest procediment, ha explicat, estan resultant òptims, per la qual cosa en un futur és possible que aquesta tècnica es converteixi en el tractament d'elecció per a aquest tipus de patologies.
La incisió es realitza al paladar i el procediment es completa en només una hora: "Com és molt menys agressiu, el mateix dia el pacient ja pot menjar i al cap de 24 hores se li pot donar d'alta", ha dit Rama.
Els pacients amb aquesta síndrome necessiten que se'ls extirpi l'apòfisi i, d'aquesta manera, s'elimina la compressió que produeix, i la simptomatologia desapareix.