Publicat 22/10/2020 17:26CET

La puntuació de les proves de 4t d'ESO es manté "estable" amb un descens en la de català i la cientificotecnològica

La secretària general d'Educació Núria Cuenca i el secretari de Polítiques Educatives Carles Martínez
@EDUCACIOCAT

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

Les puntuacions dels alumnes que van fer les proves d'avaluació de quart d'ESO el curs passat s'han mantingut "estables", amb un lleuger descens en la de castellà, augments en anglès i matemàtiques i una caiguda de tres punts en la de català i la cientificotecnològica.

En una roda de premsa, el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Carles Martínez, ha ressaltat aquest dijous que les puntuacions són "estables" en comparació amb altres anys i ha fet una valoració positiva de les proves, que ha dut a terme el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya a uns 80.000 alumnes.

Les puntuacions mitjanes de les proves del passat mes de febrer han estat de 74,1 en llengua catalana --77,5 el 2019--, 77,9 en llengua castellana --78,6 el 2019--, 74,7 en llengua anglesa --74,1 el 2019--, 70,2 en matemàtiques --68,2 el 2019-- i 63,5 en la cientificotecnològica --66,2 el 2019--.

Martínez ha considerat normals aquestes oscil·lacions en les puntuacions mitjanes i ha dit que no l'amoïna perquè no s'observa una "tendència marcada", després de recordar que no es tracta de 'revàlides'.

El secretari de Polítiques Educatives ha destacat que són proves censals, que es duen a terme des de fa deu anys, i ha subratllat que no tenen cap afectació en l'expedient dels alumnes.

Martínez ha destacat que entre el 20% i el 27% dels alumnes se situa en el nivell alt d'assoliment de competències en totes les matèries, i que tan sols en la cientificotecnològica el 15% d'estudiants supera el nivell baix, un percentatge de referència a Europa per establir el màxim de l'alumnat que no assoleix la competència.

El secretari de Polítiques Educatives ha explicat que les proves d'aquest curs estan previstes el 17 i 18 de febrer en el cas de quart d'ESO i el 4, 5 i 6 de maig en el de les de sisè de Primària.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés