Actualitzat 21/02/2020 11:06 CET

La publicitat d'apostes es permetrà al vespre durant les retransmissions esportives

Pòquer, imatge de recurs
PIXABAY - Archivo

Les restriccions horàries no afectaran els anuncis de SELAE i ONCE, que s'hauran de sotmetre a una normativa pel que fa al contingut

MADRID, 21 febr. (EUROPA PRESS) -

La publicitat de jocs d'atzar i apostes en línia d'àmbit estatal es permetrà durant les retransmissions d'esdeveniments esportius que emetin ràdios i televisions a partir de les 20.00 hores, com una excepció a la norma general que limitarà aquests anuncis a la franja de matinada, de la 1.00 a les 5.00 hores.

Aquesta excepció s'inclou en el projecte de reial decret de comunicacions comercials de les activitats del joc, que desenvolupa els articles 7 i 8 de la Llei 13/2011, de 27 de maig, de regulació del joc, han assegurat fonts del Ministeri de Consum, que ho consideren una "fita" en la regulació d'aquesta activitat a Espanya.

El text el presentarà el ministre de Consum, Alberto Garzón, aquest divendres i inclou més d'un centenar de mesures d'obligat compliment per als operadors de joc estatal. En aquest sentit, han defensat que gairebé el 99% del contingut publicitari sobre jocs d'atzar i apostes haurà de canviar després de l'aprovació del decret, que esperen que entri en vigor abans de l'estiu.

D'aquesta manera, el document afectarà la publicitat del joc en línia de tots els operadors, però de manera diferent si són de caràcter públic (SELAE i ONCE) o privat. Així, els anuncis de Loteries i Apostes de l'Estat i l'ONCE no tindran restriccions horàries d'emissió en els canals audiovisuals, però sí hauran de complir la normativa pel que fa al contingut.

Aquestes fonts han explicat que el text preveu regles específiques per a cada canal de difusió, de manera que per defecte es prohibeixen els anuncis d'apostes en línia a tanques publicitàries i a suports físics urbans si així ho decideix la comunitat autònoma. Tampoc no es podran anunciar ni a l'interior ni a l'exterior d'espais on hi pugui haver presència de menors, com ara espais esportius, cinemes, etc.

Respecte al suport audiovisual (ràdios i televisions en obert o de pagament), el reial decret estableix que la publicitat del joc d'atzar i les apostes en línia d'àmbit estatal es limitarà a la franja horària de matinada, entre la 1.00 i les 5.00 hores, i que s'ha mantingut en les retransmissions esportives que comencin a partir de les 20.00 hores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés