Publicat 1/12/2019 10:59:11 +01:00CET

Psikered creix a Espanya per l'augment de la demanda de psicòlegs i preveu arribar a Portugal

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

La xarxa de psicòlegs Psikered, que va ser la primera d'Espanya amb servei d'atenció al dol, ha augmentat un 50% els seus punts d'atenció en els últims tres anys, arran de l'auge de la demanda.

La companyia, que va sorgir l'any 2006, ha passat de tenir 200 professionals a més de 300, a totes les capitals de província i les principals ciutats, segons un comunicat d'aquest diumenge.

També preveu créixer fora d'Espanya, i arribar "a curt termini" a Portugal, després de constatar a gairebé tot Occident un canvi de tendència a l'hora acudir al psicòleg; sobretot, per un augment de l'atenció al dol i un creixent interès pel benestar laboral.

Durant l'última dècada, veu un augment en l'atenció psicològica en processos de dol: en els últims anys, l'atenció presencial ha crescut més d'un 300% i, la telefònica, més d'un 150%.

Pel que fa al benestar en els llocs de treball, les empreses el fomenten i, segons la companyia, cada vegada més mútues, asseguradores i entitats financeres requereixen aquests serveis a Psikered, per a clients o per a treballadors.

ES TRENCA EL TABÚ D'ACUDIR AL PSICÒLEG

La directora general de Psikered, Núria Soler, ha qualificat d'extraordinari el creixement de la demanda d'atenció psicològica, i creu que ha implicat "trencar tabús socials i superar creences molt arrelades sobre la necessitat de les persones d'acudir al psicòleg" en determinats moments de la seva vida.

Psikered va sorgir per atendre nens i adolescents, persones grans i persones en procés de dol, amb la finalitat d'afrontar la vida i superar les crisis de les seves diferents etapes evolutives. Els seus professionals són llicenciats en Psicologia, col·legiats, amb estudis de màster i postgrau, i més de tres anys d'experiència en atenció.