Publicat 24/7/2019 12:45:37 +02:00CET

El PSC retreu al Govern l'augment de 91.000 persones en les llistes d'espera de sanitat

Ple Del Parlament De Catalunya
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

La diputada del PSC-Units al Parlament Assumpta Escarp ha retret aquest dimecres a la Generalitat que les llistes d'espera de la sanitat catalana han augmentat en 91.000 persones en un any, i se situen actualment en 812.600 persones a l'espera d'una operació, prova diagnòstica o consulta d'especialista.

Segons dades de la Conselleria de Salut recollides per Europa Press, actualment hi ha un total de 175.480 persones en espera per una operació --amb esperes mitjanes de 20 dies per a pacients amb càncer, 26 per a cardíacs, i 153 dies per a altres operacions amb termini de referència--; 146.963 es troben en espera per una consulta externa --amb una mitjana de 86 dies--, i 1.617 que esperen una prova diagnòstica --amb 43 dies de mitjana--.

Escarp ha citat aquestes xifres en una pregunta en el ple que ha adreçat a la consellera de Salut, Alba Vergés, a la qual ha acusat del desmantellament i substitució de l'estructura del CatSalut, en referència als canvis en la direcció dels centres i contractacions recents sobre les quals li ha retret que no va convocar un concurs públic.

Vergés ha assegurat que els canvis en l'estructura del CatSalut s'emmarquen en un pla general d'acció 2019-2020 amb visió de sistema i que pretén dotar d'una estructura al Departament per a un "impuls" de polítiques de salut que responguin a les problemàtiques actuals.

Ha dit que tots els canvis segueixen una única premissa, que la societat no és estàtica: "Tenim el deure de fugir de la paràlisi, ens hem d'adaptar als canvis necessàriament".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 2. 2

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 3. 3

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Tebas: "Esperem jugar els dilluns i els divendres sense haver de pagar res"