Publicat 14/9/2019 12:44:05 +02:00CET

El PSC demana al Govern de Catalunya mesures contra els 'antivacunes' i millorar la cobertura de la grip

La diputada del PSC-Units en el Parlament Assumpta Escarp
PSC

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

La diputada del PSC-Units al Parlament Assumpta Escarp ha reclamat al Govern català prendre "les mesures oportunes" per garantir una millor cobertura contra la grip i treballar en una campanya per lluitar contra els 'antivacunes' a Catalunya.

"El Govern català no està potenciant les campanyes contra la grip i mostra una gran despreocupació per l'avanç de les teories dels 'antivacunes', quan hauria d'estar més a sobre", ha criticat Escarp en un comunicat aquest dissabte.

El PSC ha fet aquesta reclamació després de conèixer les últimes dades sobre la cobertura vacunal contra la grip, publicades pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que mostren que a Catalunya el ràtio de majors de 65 anys vacunats va ser del 51%, per sota del 64,6% de La Rioja, del 61,1% de Castella i Lleó o del 59,8% de Navarra.

A més, les embarassades vacunades a Catalunya arriben al 25,5%, xifra que consideren "insuficient" comparada amb el 54,4% de Cantàbria o el 52,2% de Galícia; així com el percentatge de personal sanitari vacunat: un 27% a Catalunya, enfront del 58,7% de la Comunitat Valenciana o del 46% de Galícia.

"Les vacunes salven milers de vides cada any, no ens podem permetre que les taxes de vacunació baixin", ha opinat la diputada socialista, i ha criticat que la Generalitat hagi deixat de finançar la vacuna del papil·loma a homosexuals i prostitutes, que va començar a aplicar a finals de 2018.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Assassinada una dona amb arma blanca al barri del Raval de Barcelona

 4. 4

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 5. 5

  Raimat i Sucs queden fora de les restriccions de confinament de Lleida