Publicat 24/7/2019 18:43:19 +02:00CET

Protecció Civil fa una crida a extremar les precaucions per l'onada de calor i el risc d'incendi

Mapa de Catalunya en ona de calor
PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil de la Generalitat ha fet una crida a extremar les precaucions pel risc d'incendi forestal i per l'onada de calor, que arriba al seu pic màxim de temperatura aquest dimecres.

Així, manté en fase d'alerta el Pla d'Emergències Procicat per l'onada de calor que afecta Catalunya des d'aquest dilluns, i el pla Infocat en fase de prealerta per l'elevat risc d'incendi, ha recordat en un comunicat.

Ha destacat la importància de "no baixar la guàrdia" i seguir les recomanacions en la tercera onada de calor d'aquest estiu, així com extremar la prudència en les activitats al medi natural per evitar un incendi forestal.

Protecció Civil ha insistit a demanar als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat per si n'és necessari l'ús i que tinguin en compte especialment els majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos.

Ha demanat especial vigilància per a les persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin d'estar a l'aire lliure o fer-hi activitats --com activitats laborals-- i gent amb malalties cròniques.

A més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) manté en fase dos l'alerta del Pla d'Actuació per Prevenir els Efectes de les Onades de Calor sobre la Salut (Pocs), ha assenyalat Protecció Civil.

Les temperatures continuaran sent molt elevades aquest dijous però hi haurà menys probabilitat de superar els nivells de temperatura extrema, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

PRECAUCIONS DAVANT L'OZÓ

Ha recordat que, en combinació amb les altes temperatures, s'està registrant un augment dels valors d'ozó troposfèric que poden provocar afectacions respiratòries, sobretot en la població més vulnerable.

Ha recomanat a les persones més vulnerables a l'ozó --nens, dones embarassades i persones amb malalties cardíaques i respiratòries-- que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos a l'aire lliure.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC