Protecció Civil desactiva l'alerta per vent després de ratxes de 139 quilòmetres per hora

Actualitzat 10/12/2019 14:01:39 CET
Un arbre caigut a Reus (Tarragona) a causa dels forts vents (arxiu).
GUÀRDIA URBANA REUS - Archivo

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dimarts la fase d'alerta del pla Ventcat, després de registrar ratxes de vent de fins a 139 quilòmetres per hora en llocs com Portbou (Girona).

En un comunicat, Protecció Civil ha explicat que la previsió meteorològica fins a les 13.00 hores d'aquest dimarts limita les fortes ratxes de vent a les comarques de l'Alt Empordà (Girona) i el Baix Camp (Tarragona).

També s'han registrat ratxes de 123 quilòmetres per hora al Perelló (Tarragona), de 117 a Mas de Barberans (Tarragona), de 105 a Mont-roig del Camp (Tarragona), i de 101 a l'observatori del Santuari de Queralt, a Berga (Barcelona).

Durant la fase d'alerta, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 85 trucades, la majoria per incidències relacionades amb caiguda d'arbres en zones urbanes, risc de caiguda d'elements urbans i per obstacles a la via.

El Baix Camp ha estat la comarca que ha registrat més incidències, amb 22, seguida del Baix Ebre (13), el Montsià (5), l'Alt Camp (5), el Tarragonès (5) i el Baix Penedès (5).