Publicat 6/6/2020 18:41:50 +02:00CET

Prop de 600 sanitaris han mort als EUA des del principi de la pandemia

Professionals sanitaris contra el coronavirus
Dominic Lipinski/PA Wire/dpa - Archivo

   MADRID, 6 juny (EUROPA PRESS) -

   Prop de 600 empleats sanitaris nord-americans en contacte directe amb pacients de coronavirus han mort a conseqüència de la malaltia des del principi de la pandèmia, segons les estimacions del projecte Lost on the Frontline del diari britànic 'The Guardian' i l'organització Kaiser Health News (KHN), amb seu a Sant Francisco (EUA).

   Entre els morts es troben metges, professionals de la infermeria i empleats essencials als hospitals, com a bidells o administratius.

   La majoria dels identificats són persones de raça negra o asiàtica, d'acord amb les estimacions, molt superiors a les registrades per l'organització encarregada d'aquest tipus de balanç, els Centres de Control de Malalties d'EUA (CDC).

   Aquesta institució, que xifra els morts en 363, ha reconegut que el balanç de morts és molt major del que estimen donada la càrrega de treball que tenen en altres àmbits per controlar la malaltia.

PRECARIETATS

   Així mateix, Lost on the Frontline denuncia també les precarietats a les quals s'enfronten els treballadors sanitaris, obligats a fer servir bosses d'escombraries per protegir-se, i mascaretes reutilitzables.

   Totes les defuncions han estat confirmats per múltiples fonts, segons el portal.

   La iniciativa de tots dos mitjans pretén documentar altres tendències que consideren preocupants, com la falta de coordinació entre hospitals i l'administració a l'hora d'establir uns mínims de seguretat per evitar contagis.

   Cal recordar que aquest balanç només inclou els treballadors sanitaris exposats directament al pacients, i no a professionals que van morir després de contagiar-se per altres causes.