Publicat 6/7/2020 21:58:20 +02:00CET

Prop de 400 persones assisteixen al funeral a Madrid per les víctimes de la pandèmia

El Rei Felipe VI i la Reina Letizia a la seva arribada aquest dilluns a la Santa Missa celebrada en record de totes les víctimes del COVID-19 en la Catedral de l'Almudena, Madrid (Espanya), a 6 de juliol de 2020.
Pool

   MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

   Prop de 400 persones han assistit al funeral per les víctimes del Covid-19 que s'ha celebrat aquest dilluns 6 de juliol a la Catedral de l'Almudena de Madrid, i que ha estat convocat per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

   Encara que l'aforament del temple és de 900 persones, s'ha decidit reduir-lo a menys de la meitat per mesures de seguretat i d'higiene per la pandèmia del coronavirus, han explicat a Europa Press fonts de l'Arquebisbat de Madrid.

   Entre els assistents es trobaven un grup de més de 70 familiars de víctimes del Covid19, i representants dels col·lectius en primera línia durant la pandèmia, com a sanitaris, voluntaris, Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i Bombers. També hi han anat els Reis Felipe VI i Letizia amb les seves filles la Princesa Leonor i la Infanta Sofia, amb autoritats, responsables d'entitats de l'Església i líders d'altres confessions.

   Les autoritats han començat a arribar a la Catedral de l'Almudena entorn de les 19,30 hores, amb mascareta i de negre, mentre repicaven les campanes de la Catedral, davant 170 periodistes i tècnics de diferents mitjans de comunicació acreditats.

   A les 19,50 hores arribaven els monarques, entre crits de 'Visca el Rei' de desenes de persones que esperaven sota el sol a l'entrada de la Plaza de la Armería, amb ventalls i onejant banderes d'Espanya. A la sortida del temple, també s'ha pogut escoltar el crit d'una ciutadana: "Justícia per als morts".

ASSISTENTS

   També hi han assistit la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Presidència, Carmen Calvo; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; la presidenta del Senat, María Pilar Llop; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; i el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villaroya, entre altres autoritats, esperaven als peus de l'escalinata formant una fila per rebre als Reis, als quals han saludat amb una inclinació de cap.

   A l'entrada del temple, han estat rebuts pel cardenal Osoro, acompanyat del president de la CEE i cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, i del secretari general de la CEE, Luis Argüello. Tots ells portaven mascareta i s'han salutació amb un moviment de cap. Els monarques han entrat al temple mentre sonava l'Himne nacional.

   Els assistents a la missa es trobaven distribuïts pels bancs del temple, ocupats cadascun d'ells per un màxim de tres persones, per respectar la distància interpersonal de seguretat.

   Destacaven entre ells el grup de sanitaris del Samur vestits amb els seus pols grocs, així com els voluntaris de Cáritas, amb les seves armilles vermelles.

   Per la seva banda, els 35 bisbes han estat asseguts en cadires separades entre sí situades darrere de l'altar. Tots ells duien mascareta.

   Les peticions han estat dedicades especialment als morts pel Covid-19, als seus familiars i amics així com a aquells que segueixen sofrint les conseqüències del virus.

   ESPIRITU DE JUSTÍCIA PER Als GOVERNANTS

   L'Església també ha pregat pels governants, perquè tinguin "saviesa" i "esperit de justícia" i treballin per "la pau, el desenvolupament i el progrés".

   Igualment, han resat pel personal sanitari, les forces armades, els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, els voluntaris i per tots els que han estat al servei dels altres durant la pandèmia, perquè segueixin conservant la "força".

   Així mateix, han dedicat les seves oracions als Reis, a la Princesa Leonor i a la Infanta Sofia perquè "els satisfaci de saviesa en l'acompliment de la seva missió".

   Al moment de la Pau, el cardenal Osoro ha omès la fórmula per la qual es convida a donar-se "fraternalmente la pau" ja que els propis bisbes van recomanar des del començament de l'emergència sanitària suprimir aquest gest de donar-se la mà per evitar contagis.