Publicat 02/12/2019 17:20

Un projecte europeu estudia el valor dels insectes per a la dieta i la producció d'aliments

TERRASSA (BARCELONA), 2 des. (EUROPA PRESS) -

El projecte Susinchain, del programa europeu Horizon 2020 iniciat el passat 1 d'octubre, est estudiant "el valor", tant econmic com sostenible i de resposta a una futura necessitat alimentria, dels insectes per a la dieta i com a productors d'aliments.

El treball compta amb un consorci multisectorial, entre els quals es troba el centre tecnolgic Leitat de Terrassa (Barcelona), així com la Universitat de Copenhaguen, la Catlica Portuguesa de Lisboa, la de Torí i el Centre Hellnic d'Investigació Marina de Grcia, entre d'altres, i disposa d'un pressupost de 8,5 milions d'euros i una durada de 48 mesos, segons ha informat Leitat aquest dilluns en un comunicat.

El projecte, davant l'estimació que el 2050 hi hagi 9,1 bilions de persones al món, que suposar "una demanda creixent en la producció d'aliments", ha proposat que els insectes i els productes derivats siguin una nova font valuosa de protenes per a la producció d'aliments i pinsos.

No obstant aix, els processos per aconseguir-ho progressen "lentament" i la iniciativa pretén investigar tecnologies de cria d'insectes a nivell pilot per a les cadenes de valor de la mosca negra, la mosca comuna i el cuc de la farina per a pinso, i també alimentació humana.

Els resultats que s'obtinguin determinaran el cost de la producció d'insectes, de forma més eficient i comercialitzar-ho de manera més segura i sostenible, amb l'objectiu d'aconseguir reemplaar un 10% de la protena animal amb protena d'insectes en pinsos i un 20% en dietes humanes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés