Publicat 2/12/2019 17:20:19 +01:00CET

Un projecte europeu estudia el valor dels insectes per a la dieta i la producció d'aliments

TERRASSA (BARCELONA), 2 des. (EUROPA PRESS) -

El projecte Susinchain, del programa europeu Horizon 2020 iniciat el passat 1 d'octubre, està estudiant "el valor", tant econòmic com sostenible i de resposta a una futura necessitat alimentària, dels insectes per a la dieta i com a productors d'aliments.

El treball compta amb un consorci multisectorial, entre els quals es troba el centre tecnològic Leitat de Terrassa (Barcelona), així com la Universitat de Copenhaguen, la Catòlica Portuguesa de Lisboa, la de Torí i el Centre Hel·lènic d'Investigació Marina de Grècia, entre d'altres, i disposa d'un pressupost de 8,5 milions d'euros i una durada de 48 mesos, segons ha informat Leitat aquest dilluns en un comunicat.

El projecte, davant l'estimació que el 2050 hi hagi 9,1 bilions de persones al món, que suposarà "una demanda creixent en la producció d'aliments", ha proposat que els insectes i els productes derivats siguin una nova font valuosa de proteïnes per a la producció d'aliments i pinsos.

No obstant això, els processos per aconseguir-ho progressen "lentament" i la iniciativa pretén investigar tecnologies de cria d'insectes a nivell pilot per a les cadenes de valor de la mosca negra, la mosca comuna i el cuc de la farina per a pinso, i també alimentació humana.

Els resultats que s'obtinguin determinaran el cost de la producció d'insectes, de forma més eficient i comercialitzar-ho de manera més segura i sostenible, amb l'objectiu d'aconseguir reemplaçar un 10% de la proteïna animal amb proteïna d'insectes en pinsos i un 20% en dietes humanes.

el més llegit

 1. 1

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 2. 2

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 3. 3

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Mor una persona atropellada per un tren de mercaderies entre Torredembarra i Tarragona