Publicat 26/8/2019 14:10:31 +02:00CET

Un projecte de la Casa Batlló entra al Programa de Voluntaris de la UNESCO

Restauració a la Casa Batlló de Barcelona (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El Programa de Voluntaris del Patrimoni Mundial de la UNESCO ha inclòs en la seva campanya de 2019 un projecte de restauració de la Casa Batlló, que s'ha convertit en el primer lloc espanyol acceptat en aquest programa, ha explicat en un comunicat aquest dilluns la Casa Batlló, obra d'Antoni Gaudí a Barcelona.

La iniciativa 'The Restoration of Casa Batlló, from inside to beyond its walls' (La restauració de la Casa Batlló, des de l'interior fins a més enllà dels seus murs) comptarà amb el 'partenariat' de l'ONG alemanya European Heritage Volunteer i tindrà deu voluntaris --que està reclutant--, que coneixeran i avançaran en la restauració iniciada l'any passat.

Entre el 12 i el 23 de novembre realitzaran tasques de documentació, un taller de restauració de 'trencadís', una visita especialitzada i un taller del seu model de gestió privada, i també hi haurà visites a tallers dels artesans que han participat en la restauració.

Finalment, coneixeran les últimes tecnologies que s'han implementat, entre les quals s'inclouen les imatges tridimensionals de diferents elements arquitectònics de la Casa Batlló i les exploracions mil·limètriques de les parets de la casa per conèixer la seva composició química i física.

50 PROJECTES L'ANY

Aquest programa de la UNESCO, iniciat el 2008, promou la participació de joves en diferents tasques relacionades amb la conservació, difusió, gestió i sensibilització del valor universal excepcional dels llocs Patrimoni Mundial.

Cada any accepta al voltant de 50 projectes a nivell mundial d'entre més de mil llocs amb possibilitats de presentar projectes, ja sigui perquè estan inscrits com a Patrimoni Mundial o en la trucada Lista Indicativa que inclou els qui aspiren a ser-ho en el futur.

L'avaluació de les propostes s'ha realitzat mitjançant un rigorós procés de selecció que cerca ser representatiu de totes les regions del món i inclou llocs tant naturals, com culturals i mixts.

D'entre els 48 llocs inscrits per Espanya, mai en la seva història s'havia inclòs un d'ells en aquest prestigiós programa, per la qual cosa la Casa Batlló --lloc inscrit el 2005 dins de les Obres d'Antoni Gaudí-- "és pioner a aconseguir aquesta distinció", ha destacat el monument.