Publicat 12/5/2020 13:45:30 +02:00CET

El programa 'Art for change' destina 350.000 euros a projectes culturals

Projecte 4cordes. UBUNTÚ, Jo sóc perquè nosaltres som, de Musicop SCCL (Mataró), seleccionat en la convocatòria de 2018 del programa Art for Change La Caixa, a la disciplina de Música.
FUNDACIÓ LA CAIXA

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La Fundació La Caixa ha obert la convocatòria del programa d'ajudes a projectes culturals i artístics participatius i comunitaris 'Art for change', al que destinarà un pressupost total de 350.000 euros.

Segons un comunicat d'aquest dimarts, el programa va dirigit els projectes creats per entitats culturals i artistes que impulsen activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de transformació social.

Els objectius del programa 'Art for change' passen pel foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu, a més de la cohesió i la inclusió social, i la regeneració social de caràcter comunitari, entre uns altres.

Sobre els projectes que es presentin aquest any, marcat per les conseqüències de la crisi social i cultural derivada de la pandèmia del coronavirus, hauran de "afrontar les noves necessitats que aniran sorgint en la societat".

CREACIÓ EN LA "NOVA REALITAT"

El director de Cultura i Divulgació Científica de la Fundació La Caixa, Ignasi Miró, ha assegurat en aquesta línia que els projectes que se seleccionin hauran de ser "una via de comprensió i expressió d'una nova realitat, i de crear noves formes i espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència, i la transformació".

En la convocatòria de 2019 es van presentar unes 300 propostes d'artistes i entitats de tot l'Estat, i de les quals es van seleccionar finalment 19; la convocatòria d'aquest any estarà oberta fins al 8 de juny i donarà a conèixer als seleccionats a l'octubre.

Contador