Publicat 03/12/2014 13:09

Professionals, experts i administració s'alien per humanitzar l'atenció al final de la vida

Debate 'Acompañamiento al final de la vida'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

Professionals, experts i administració debaten aquest dimecres en una jornada organitzada per la Fundació Edad&Vida com millorar l'abordatge en l'atenció al final de la vida amb la finalitat d'humanitzar i augmentar la qualitat de vida en aquest moment dolorós, ha destacat el president de la Fundació Edad&Vida, Eduardo Rodríguez.

En l'obertura de la jornada 'Acompanyament al final de la vida' al Palau Macaya, Rodríguez ha subratllat: "El repte que tenim davant tots els professionals i tots aquells que, en definitiva, busquem la qualitat de vida dels grans passa per la unió de les entitats públiques i privades per arribar al benestar els últims anys de vida".

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, la Conselleria de Salut de la Generalitat, el Grup Mémora i la Fundació Bancària La Caixa, tots ells implicats en l'atenció de persones al final de la vida, han donat suport a l'esdeveniment que reuneix representants d'aquestes i diferents entitats i professionals amb una visió multidisciplinària.

El diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació, Josep Oliva, ha celebrat la "valentia" d'obrir i afrontar el tema de la mort, tant real com tabú, ha dit.

"Es tracta d'una qüestió amb fortes implicacions ètiques i emocionals que cal abordar per millorar les competències professionals", ha destacat Oliva, que s'ha referit als grups de suport al duel que promou la corporació provincial des de fa uns anys.

El vicepresident del Grup Mémora, Eduardo F.Vidal, ha remarcat la voluntat del grup de donar suport a les persones al tram final de la vida, i ha recordat que, des de fa quatre anys, aquest treballa per garantir una atenció continuada a la famílies abans i després de la mort d'un familiar o d'una persona íntima.

"Cada dia estarem en un moment anterior i posterior", ha indicat Vidal, que ha remarcat que fa dos anys el grup va crear un consell assessor de professionals de l'àmbit de les atencions pal·liatives i del món sociosanitari per atendre persones que s'estan morint, com també les persones que són a prop d'elles.

Ha remarcat que aquest dimecres és un "gran dia" per a tots els operadors i tota la ciutadania perquè les reflexions i conclusions del debat generaran millores per a la societat.

LA CAIXA AMPLIA EL SEU PLA D'ATENCIÓ INTEGRAL

Des de la Fundació Bancària La Caixa, que té un programa d'atencions pal·liatives a tot Espanya, el director corporatiu de l'Àrea Social, Marc Simon, ha revelat que el pla d'atencions pal·liatives passarà de 29 equips a 42 a partir del pròxim gener, en una aposta per aquesta iniciativa d'atenció integral que es porta a terme en col·laboració d'hospitals.

El programa, que porta sis anys d'acció, fa que es "respiri vida fins al final", ha subratllat Simon, que ha destacat la millora de la qualitat de vida dels participants del pla, que també reben l'ajuda de 420 voluntaris.

OBJECTIUS COMUNS

La tinenta d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ha remarcat els objectius comuns de totes les entitats col·laboradores, i ha reafirmat la prioritat que té per al consistori l'atenció a les persones.

Amb la finalitat d'evitar problemes de soledat entre la gent gran, el consistori té plans com el de Teleassistència, ha subratllat Fandos, qui ha celebrat que els comptes municipals augmentaran un 30% les partides socials el pròxim any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés