La productivitat acadèmica de les dones a la universitat és un 11,5% més alta al principi

Publicat 30/10/2019 19:02:24CET
UOC (arxiu).
UOC - Archivo

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

La productivitat acadèmica de les dones a la universitat és un 11,55% més gran que la dels homes al principi de la carrera, segons l'estudi 'Un nou enfocament d'aprenentatge automàtic per a l'avaluació de polítiques públiques: una aplicació en relació amb l'acompliment dels investigadors universitaris'.

L'informe, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb motiu de la jornada 'Perspectiva de gènere en l'avaluació de la qualitat universitària: un repte (no) resolt', constata que aquesta productivitat més alta es dona "només al principi de la carrera, quan no tenen càrregues familiars", segons ha informat en un comunicat.

A mesura que passa el temps, la millora de la qualitat en la investigació i la resposta als incentius es pausa, i la productivitat passa a ser un 7,26% inferior a la dels homes.

L'estudi està liderat per la professora dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC María Teresa Ballestar i l'investigador en la University of Bath (el Regne Unit) Jorge Sainz, i es publicarà en la revista holandesa 'Technological Forecasting and Social Change'.

"A mesura que ascendeixen de manera acadèmica, les dones es queden endarrerides i poques arriben a la càtedra", lamenta Ballestar, que considera que hi ha sostre de vidre, sinó de formigó.

Tot i que no hi ha tant problema en l'accés al sistema per part de les dones, sí que n'hi ha per a la promoció, perquè arriba en un moment en el qual no poden competir en condicions d'igualtat per aquestes responsabilitats familiars.