Actualitzat 4/4/2019 7:51:59 +00:00 CET

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero i 27 guàrdies civils de l'1-O compareceren com a testimonis

Cristalls trencats, seients rajados i plens d'escombraries, així van quedar els
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero i 27 guàrdies civils estan citats aquest dijous, en qualitat de testimonis per declarar en la 27a sessió del judici pel procés independentista a Catalunya que s'està celebrant al Tribunal Suprem.

Molinero és l'últim dels alts comandaments de la policia catalana que pot explicar quà va passar en la reunió que van tenir el 28 de setembre del 2017 amb l'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, en què tant ell com altres caps policials els van advertir del risc que hi pogués haver violència durant el referèndum de l'1 d'octubre.

Primer van ser els també comissaris Manel Castellví i Emili Quevedo els qui van relatar al tribunal que jutja el procés que en aquella trobada, celebrada en al Palau de la Generalitat, els Mossos van comunicar als exdirigents del Govern que els seus informes d'intel·ligència alertaven que podrien produir-se "desordres públics" i els van demanar que desconvoquessin el referèndum.

Després va ser el major dels Mossos i llavors cap de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, qui va confirmar aquest extrem en la seva compareixença en el judici. De fet, va ser ell qui va convocar la reunió. I aquest dimecres, el comandament que va substituir Trapero després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Ferran López, ha ofert una versió totalment coincident amb les anteriors.

El comissari Joan Carles Molinero estava citat aquest dimecres després de López, però l'extensió de la declaració de López ha obligat el tribunal a ajornar la seva compareixença fins aquest dijous, que començarà a les 9.30 hores.

A continuació, serà el torn de 27 guàrdies civils, tots ells agents que van participar en el dispositiu policial per provar d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre a diferents centres de votació de les províncies de Barcelona i Tarragona.