Publicat 12/4/2019 12:01:31 +02:00CET

Proactiva Open Arms demana als candidats que triïn entre la vida o la mort dels migrants al Mediterrani

28A.- Proactiva Open Arms demana als candidats que trin entre vides o morts" de migrants en el Mediterrani
PROACTIVA OPEN ARMS

   MADRID/BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

   L'ONG Proactiva Open Arms ha presentat una campanya en la qual demana a tots els partits que concorren en les eleccions generals que trin entre vides o morts al Mediterrani, és a dir, que trin entre deixar sortir o no els vaixells de rescat dels migrants.

   "Vides o morts? Triar vides és permetre als vaixells de rescat complir amb la seva tasca, tota la resta és triar morts. No hi ha un punt mig. Has de triar", resa la petició.

   Actualment, el Govern espanyol manté retingut al Port de Barcelona el vaixell de rescat de migrants de Pro Activa Open Arms, que opera al Mediterrani. Aquesta decisió va ser criticada pel papa en una entrevista a 'Salvados', en qu va assegurar que li semblava "una injustícia molt gran". "Per qu es fa? Per qu s'ofeguin?", va preguntar.

   Sota l'etiqueta 'vides o morts' i amb el lema 'Si no tries, no t'elegeixo', Proactiva Open Arms convida els ciutadans a enviar aquesta pregunta al polític que vulguin o a tots ells.

   A través del web 'www.vidasomuertes.es', els ciutadans poden enviar la seva petició als líders polítics, i de moment hi apareixen fitxes del PSOE, el PP, Cs i Podem perqu són els que tenen més representació, per l'entitat ha explicat que hi anir afegint més partits.

   De moment, el candidat en les eleccions a qui més vegades li ha arribat la pregunta "vides o morts?" és el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb 77 peticions. El segueixen Pablo Iglesias amb 51, Albert Rivera, amb 21 i Pablo Casado amb 20. L'ONG també convida a etiquetar altres candidats en les eleccions.