Publicat 9/10/2019 17:44:18 +02:00CET

El prior del Valle de los Caídos no autoritza l'accés a l'abadia per exhumar les restes de Franco

Imatge del Valle dels Caiguts, on està enterrat Francisco Franco,  (Madrid/Espanya), 2 d'octubre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El prior de l'abadia del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha contestat al Govern central en funcions que no autoritza l'entrada a l'abadia per exhumar les restes de Francisco Franco.

"Lamentant la virulència amb la qual s'ha plantejat un problema que podia (i pot) resoldre's amb diàleg, comprensió i prudència per part de tots els afectats, en defensa dels mateixos principis morals i religiosos que van incitar la nostra negativa anterior i en defensa de la inviolabilitat dels llocs de culte i 'res sacra' catòliques, li comunico que aquesta abadia no autoritza l'accés a la Basílica", resa la missiva a la qual ha tingut accés Europa Press.

Així ho ha indicat Cantera en una carta que ha enviat aquest dimecres 9 d'octubre en resposta a la missiva que li va remetre la vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, en què li donava un termini de cinc dies per comunicar la seva posició pel que fa a l'exhumació.

El prior explica que encara es mantenen les raons per les quals denegaven l'autorització al Govern central per entrar al temple i exhumar les restes del dictador. En concret, precisa que "no existeix el consentiment de la família" i que "es mantenen els principis religiosos i morals afectats".