Publicat 16/3/2019 11:22:01 +01:00CET

La primera ministra de Nova Zelanda confirma que hi ha menors entre les víctimes mortals de l'atemptat

El Parlament fa un minut de silenci per l'atemptat a Nova Zelanda
EUROPA PRESS

MADRID, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha confirmat aquest dissabte que hi ha menors entre les 49 víctimes mortals en dos atacs contra sengles mesquites en la localitat de Christchurch.

"És clar que nens petits s'han vist afectats en aquest horrible atac", ha indicat Ardern, qui ha assenyalat que fins al moment no pot oferir xifres sobre el nombre de menors ferits i ha afegit que visitar l'hospital de Christchurch més tard.

Almenys 36 persones continuen a l'hospital de la localitat, entre les quals hi ha 12 en estat greu. Els pacients més greus tenen entre 2 i 60 anys.

"Vull expressar les meves condolences a les famílies i amics dels qui van morir en aquest horrible atac terrorista en la nostra comunitat de Christchurch", ha assenyalat el cap de l'hospital, David Meates.

Ardern ha destacat que la Policia est portant una investigació complexa i completa i ha destacat que un dels autors de l'atemptat, un home de ciutadania australiana identificat com Brenton Harrison Tarrant, tenia "absolutament la intenció de continuar amb el seu atac".

Tarrant, qui ha comparegut a primera hora davant un tribunal per a la seva imputació, ha estat imputat aquest dissabte per assassinat. A més, s'ha ordenat que romangui empresonat fins a la propera vista, fixada pel 5 d'abril.

La primera ministra ha subratllat que "est en contacte amb les agncies australianes" i que mantindr el contacte amb el seu homleg australi, Scott Morrison.

Per la seva banda, el cap de la Policia neozelandesa, Mike Bush, ha assegurat que la Policia té una srie de prioritats clau mentre es continua treballant en resposta als atacs.

"La nostra prioritat és la seguretat pública, no només a Christchurch, sinó a nivell nacional", ha afirmat. "Hem desplegat personal per tot el país", ha afegit Bush, qui ha subratllat que una altra de les responsabilitats clau és assegurar-se que els afectats rebin el suport i el benestar que necessiten.

El fiscal general de Nova Zelanda, David Parker, ha anunciat aquest dissabte que el Govern neozelands prohibir els fusells semiautomtics, hores després que Ardern afirmés que les lleis sobre tinena d'armes "canviaran".