Publicat 28/10/2019 13:49:20 +01:00CET

El preu de l'aigua baixa un 5% a l'àrea metropolitana de Barcelona

Aixeta aigua
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha anunciat aquest dilluns l'aprovació definitiva d'una baixada del 4,95% del preu de l'aigua potable que entrarà en vigor l'1 de gener del 2020.

Aquesta baixada sumarà un estalvi conjunt de 16 milions d'euros i beneficiarà 2,8 milions d'usuaris, dins de l'àmbit dels 23 municipis gestionats per Aigües de Barcelona, ha informat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

A efectes pràctics, la ciutadania pagarà l'any 2020 gairebé 32 milions d'euros menys del que haurien de pagar si no s'haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015 i, tenint en compte l'IPC acumulat des del 2015, l'estalvi ciutadà serà de 51,5 milions d'euros l'any 2020.

L'AMB ha rebaixat la despesa formulada per l'empresa en diferents partides del servei, com l'energia elèctrica, les assessories, les tasques de manteniment per a tercers i partides de publicitat.

Aquesta proposta, presentada durant les comissions informatives de l'AMB de la setmana passada, serà aprovada definitivament aquest dimarts, 29 d'octubre, en el ple del Consell Metropolità.

UN PREU MÉS JUST

Badia ha explicat que, "l'AMB aconsegueix així no només detenir i revertir els augments de tarifes proposats en els últims anys per Aigües de Barcelona, sinó garantir que la ciutadania pagui un preu més just per un servei bàsic com és l'aigua".

També ha afegit que "aquesta mesura, que s'aprova quan falta molt poc per conèixer la sentència definitiva que el TSJC ha de dictar sobre el servei metropolità d'aigües, demostra que una gestió responsable de l'aigua sempre es fa millor des de l'administració pública".