Publicat 22/2/2019 10:06:50 +01:00CET

Presó provisional, comunicada i sense fiana per als tres sospitosos de l'assassinat del regidor de Llanes

Registro policial del domicilio en la parroquía de Pría (LLanes) del presunto inductor del asesinato del concejal de IU de Llanes, Javier Ardines
Damián Arienza - Europa Press

MADRID, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Aquest dijous s'ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiana per als tres sospitosos del crim de Llanes per un delicte d'assassinat, sense perjudici que aquesta qualificació es pugui modificar al llarg de la instrucció.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Astúries a Europa Press, dels tres detinguts en relació per l'assassinat del regidor de Llanes Javier Ardines, només va voler declarar de manera mplia el ciutad algeri, que va reconixer la seva participació activa, tant en la preparació, com en l'execució de l'assassinat.

Per la seva banda, l'intermediari es va acollir al seu dret a no declarar, mentre que el presumpte inductor va fer una intervenció molt breu en qu no reconeixia ni l'encrrec ni la seva participació i no va acceptar preguntes.

Pel que fa al quart presumpte autor, un altre ciutad algeri que est en presó provisional tres mesos a Sussa per robatori amb fora, aquestes mateixes fonts han assenyalat que podria ser extradit abans d'aquests tres mesos, grcies a la collaboració entre les dues administracions de justícia.

Fonts de la investigació van deslligar el crim de motivacions polítiques i el relacionen amb qüestions sentimentals, perqu les proves assenyalen que l'assassinat es va dur a terme per una qüestió de gelosia a causa de la relació entre Ardines i la cosina de la seva dona.

La mort d'Ardines per reiterats cops al cap va tenir lloc el 16 d'agost del 2018 en un camí proper al seu domicili de Belmonte de Prias, a Llanes.