Presenten un recurs a l'acord de la UAB per possibilitar l'avaluació única

Publicat 22/11/2019 18:50:22CET

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

Tres alumnes i un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han interposat aquest divendres un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell de Govern del centre que va habilitar un mecanisme d'avaluació única "per donar satisfacció a les peticions dels estudiants que han participat en protestes" per la sentència de l'1-O, ha informat Universitaris per la Convivència en un comunicat.

La UAB va aprovar el 30 d'octubre mesures excepcionals per flexibilitzar l'avaluació acadèmica el primer quadrimestre, oferint una "prova de síntesi final" per als estudiants que ho sol·licitin.

En la demanda, consultada per Europa Press, els recurrents demanen com a mesura cautelar la suspensió de l'execució de l'acord impugnat.

Els recurrents han assenyalat en un comunicat que han interposat el recurs per "no tenir una altra alternativa davant una mesura contrària a Dret, que vulnera la normativa acadèmica, suposa un canvi del sistema d'avaluació amb el curs ja iniciat i implica el suport explícit de la universitat a unes protestes de caràcter partidista".

Dos dels recurrents, la presidenta de S'ha Acabat, Julia Moreno, i el membre d'Universitaris per la Convivència i vicepresident d'Impuls Ciutadà, Rafael Arenas, han considerat que l'acord impugnat és contrari a dret perquè suposa una "excepció singular (per a un cas concret)" en la normativa de la UAB.

Han assegurat que l'avaluació única introduïda "desconeix les exigències derivades de la normativa universitària sobre correspondència entre avaluació i resultats d'aprenentatge".

Han criticat que el canvi en el sistema d'avaluació "no respon raons acadèmiques, sinó que s'ha fet explícit que la seva justificació és completament extraacadèmica", i han considerat que l'execució del mecanisme implica que s'elaborin llistats que poden facilitar la creació de perfils ideològics dins de l'alumnat.

D'altra banda, Universitaris per la Convivència ha sol·licitat formalment al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, entrevistes per exposar la seva posició respecte als manifestos aprovats en els claustres universitaris.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 4. 4

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 5. 5

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista