Publicat 31/5/2019 18:15:15 +02:00CET

Prensa Ibérica pren el control de Zeta, nomena Anna Cristeto directora d''El Periódico' i crea un Comitè Editorial

Premsa Ibèrica presa el control de Zeta, nomena a Anna Cristeto directora d''El Periódico' i crea un Comitè Editorial
PRENSA IBÉRICA

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Prensa Ibérica ha pres aquest divendres les regnes del Grupo Zeta amb la signatura de l'adquisició de la companyia per part del president, Javier Moll, que ha acudit a la seva seu a Barcelona, en què s'ha constituït el nou Consell d'Administració del Grupo Zeta, han avançat a Europa Press les fonts de l'empresa.

Després del canvi de titularitat, les dues primeres mesures adoptades per Prensa Ibérica han estat la substitució d'Enric Hernández per Anna Cristeto a la direcció d''El Periódico de Catalunya' i la creació d'un Comitè Editorial en aquest diari, presidit pel periodista Joan Tapia.

D'aquesta manera, en el seu primer dia al capdavant del Grupo Zeta, Javier Moll ha visitat les redaccions d''El Periódico' i el diari esportiu 'Sport', en què ha saludat els professionals de totes dues capçaleres.

"Comença una nova època en la qual, junts, construirem el nostre futur", ha assegurat Moll, a qui han acompanyat la vicepresidenta de Prensa Ibérica i el conseller delegat, Arantza Sarasola i Aitor Moll, respectivament.

"La compra del Grupo Zeta és una fita que representa bàsicament l'oportunitat d'incorporar, des d'avui, un important grup de comunicació en el nostre somni original", ha afirmat el president de Prensa Ibérica en al·lusió a l'aventura empresarial que comparteix amb la seva esposa Arantza Sarasola des de fa més de 40 anys, quan van constituir a Canàries "una empresa amb vocació de creixement".

Així mateix, Javier Moll ha instat els professionals del Grupo Zeta a "sentir-se de debò part del projecte compartit" i ha destacat el "molt talent" de l'empresa. Així, el president de Prensa Ibérica ha demanat a tots "plena col·laboració" per afrontar els nous desafiaments de la companyia.

Amb relació a 'El Periódico', ha assegurat que la capçalera "ha de ser un diari català i de progrés", així com d'"avanç, millora i perfeccionament". A més, ha enaltit la "acreditada i respectada trajectòria" de la fins ara delegada d'Europa Press de Catalunya, Anna Cristeto, que assumeix aquest divendres la direcció del diari.

En aquest sentit, Arantza Sarasola ha destacat "la magnífica feina" i el creixent "paper protagonista" de la dona al món de la comunicació, assenyalant que Cristeto "se suma a sis periodistes més que són actualment directores de diaris de Prensa Ibérica".

"La suma d'esforços i actius ens obrirà un horitzó de noves perspectives i noves oportunitats", ha afirmat la vicepresidenta de Prensa Ibérica respecte a l'adquisició del Grupo Zeta.

Per la seva banda, el conseller delegat ha posat l'accent en la rellevància de la digitalització com a "objectiu primordial" en clau de futur i ha indicat que "la suma de les audiències de tots dos grups a Internet dona com a resultat un grup potentíssim i un fantàstic punt de partida des del qual construir una estratègia digital guanyadora". "Ara, més que mai, juguem en la primeríssima divisió", ha afegit Aitor Moll.

VIURE EN LA PLURALITAT I LA DIVERSITAT D'ESPANYA

En la seva intervenció, el president del nou Comitè Editorial d''El Periódico', Joan Tapia, ha subratllat que si els diaris de Prensa Ibérica són "tan rellevants" en diferents ciutats i comunitats autònomes és perquè aquest grup de comunicació "entén i sap viure en la pluralitat i la diversitat d'Espanya amb naturalitat".

"L'èxit d'aquesta companyia hauria estat impossible sense haver aconseguit fer diaris de proximitat adaptats a les necessitats i desitjos dels lectors i territoris molt diversos", ha afegit.

La nova directora, Anna Cristeto, ha posat de manifest que 'El Periódico' és una capçalera amb 40 anys d'història, amb una redacció de professionals de demostrada experiència, i ha indicat que ara es tracta de potenciar una proposta informativa "que els lectors que compren o llegeixen el diari, en català o castellà, estiguin informats, proporcionant elements de reflexió perquè puguin valorar i entendre els fets i tenir el seu propi criteri, però també arribar a d'altres" que els miren "des de la distància i pensen de manera diferent".

Javier Moll i Arantza Sarasola van adquirir el 1978 Prensa Canaria, la societat editora de 'La Provincia' i 'Diario de Las Palmas'. En l'actualitat, després de la compra del Grupo Zeta, la companyia compta amb 25 capçaleres impreses i digitals i té presència en onze comunitats autònomes.

Prensa Ibérica ha materialitzat aquest divendres la compra del Grupo Zeta, una operació que va autoritzar la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) el passat 9 de maig.

'El Periódico de Cataluña', 'El Periódico de Aragón', 'El Periódico de Extremadura', 'La Crónica de Badajoz', 'Córdoba, Mediterráneo', 'Sport' i 'La Grada' s'han incorporat a la companyia de mitjans.

Prensa Ibérica edita 'Diari de Girona', 'Diario de Ibiza', 'Diario de Mallorca', 'Faro de Vigo', 'Información', 'La Nueva España', 'La Opinión de A Coruña', 'La Opinión de Málaga', 'La Opinión de Murcia', 'La Opinión-El Correo de Zamora', 'El Día', 'La Provincia-DLP', 'Levante-EMV', 'Regió 7', 'Superdeporte' i els semanaris 'Empordà' i 'Mallorca Zeitung'.

L'operació suposa a més la incorporació a Prensa Ibérica de dotze revistes especialitzades: 'Woman', 'Cuore', 'Rumore', 'Viajar', 'Stilo', 'Autohebdo Sport', 'Port', 'Digital Camera', 'Cartoon Network', 'Disney Channel', 'Neox Kidz' i 'Like!'.