Publicat 19/2/2019 17:40:26 +01:00CET

Premsa Ibrica tanca un acord d'opció de compra per fer-se amb la major part del deute bancari del Grup Zeta

periodismo
PIXABAY

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Premsa Ibrica ha tancat un acord d'opció de compra per fer-se amb la major part del deute bancari del Grup Zeta, el grup de comunicació editor d''El periódico de Catalunya' o el diari esportiu 'Sport'.

Així ho han indicat a Europa Press aquest dimarts diverses fonts de Premsa Ibrica, que han assenyalat que aquest fet s'ha produt per l'acord assolit entre el creditor (la banca) i el deutor (el Grup Zeta que presideix Antonio Asensio).

Les fonts citades han assenyalat que en l'actualitat la companyia que presideix Javier Moll es troba immersa "en negociacions" amb el Grup Zeta i han afegit que "tots" els acords als quals arribi "estaran supeditats" a l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competncia (CNMC).

La fundació de Premsa Ibrica com el grup familiar d'empreses regionals de comunicació que es coneix en l'actualitat va néixer el 1984 i avui compta amb disset diaris i presncia en nou comunitats autnomes. Entre els seus diaris destaquen 'Información', 'La nueva España', 'El Faro de Vigo' o 'Diario de Mallorca'.

Aquesta última capalera ha estat protagonista de recents informacions per l'actuació d'un jutge que va ordenar el registre policial i la confiscació judicial d'ordinadors, mbils i documentació a periodistes d'Europa Press Balears i 'Diario de Mallorca' per identificar una font d'informació en un cas de corrupció.

Per la seva banda, el Grup Zeta va comenar la seva etapa a Barcelona el 1976 amb la constitució d'Edicions Zeta.

En l'actualitat, edita 'El periódico de Catalunya', 'Sport', 'El periódico Mediterráneo, 'El periódico de Aragón', 'Diario Córdoba' 'La Grada'; el gener del 2018 va anunciar que es deixarien de publicar 'Interviú' i 'Tiempo'.