Publicat 5/1/2020 12:37:03 +01:00CET

El Premi Pla es proclamarà dilluns en un sopar amb Vilallonga i Colau

Guillermo Martínez (Premi Nadal) i Marc Artigau (Premi Pla), guardonats en l'edició 2019 de tots dos premis de Destino
EUROPA PRESS - Archivo

Destino evocarà el centenari de Delibes en el lliurament del Premi Nadal

BARCELONA, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

El 52 Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana, dotat amb 6.000 euros, i el 76 Premi Nadal de Novel·la, amb 18.000 euros, es concediran aquest dilluns en el tradicional sopar d'Edicions Destino a l'hotel Palace de Barcelona des de les 21.00.

El sopar evocarà l'escriptor Miguel Delibes per la commemoració del Centenari Delibes (Valladolid 1920-2010), la carrera literària del qual es va impulsar amb 'La sombra del ciprés es alargada', que precisament va guanyar el Premi Nadal l'any 1947, ha informat l'editorial.

Es preveu l'assistència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga; de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i dels tinents d'alcalde Jaume Collboni i Joan Subirats.

Entre els convidats de la cultura que tenen previst anar-hi hi ha els escriptors Pere Gimferrer i Carme Riera, la il·lustradora Paula Bonet, l'arquitecta Benedetta Tagliabue, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, el cantant Gerard Quintana, els periodistes Antoni Bassas, Lluís Foix i Sergio del Molino, i l'historiador Borja de Riquer, entre d'altres.

La novel·la guanyadora del Premi Josep Pla 2019 va ser 'La vigília', de Marc Artigau, i la del Premi Nadal 2019 va ser 'Los crímenes de Alicia', de Guillermo Martínez.

PREMI JOSEP PLA

El 52 Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana, amb una dotació de 6.000 euros, ha rebut 38 obres de tot l'àmbit lingüístic català, amb originals que inclouen novel·les històriques i d'actualitat, contes i obres més autobiogràfiques.

Les cinc novel·les finalistes són 'El teu nom', de Cleta Torrodellas (pseudònim); 'Les cases, els cossos, l'ànima', de Carina Hernando (pseudònim); 'Les voltes del món', de Tuli Márquez de la Nogal; 'Tota aquella rancúnia', de Jordi Serra Mayoral, i 'Uns dies amb els amics', de Marina Creus (pseudònim).

El jurat del Premi Josep Pla està format en aquesta edició per Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Genís Sinca, Àlex Susanna i Glòria Gasch.

PREMI NADAL

En la mateixa vetllada literària es lliurarà el Nadal: les cinc obres finalistes són 'Campos de fuerza', de Susan Storm (pseudònim); 'Ingleses queridos', de Larsen (pseudònim); 'Como una ciudad bombardeada', de Cecilia Ríos Pignatta; 'El talento', de Mr.Ripley (pseudònim), y 'El olor de las olas', de Roberto Corral Moro.

Les 351 obres presentades s'adscriuen a gèneres i temes diversos, amb històries actuals d'ambientació urbana o rural i novel·la històrica, i la novel·la negra segueix sent un dels gèneres estrella.

El jurat d'aquesta edició està conformat per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales.

el més llegit

 1. 1

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 2. 2

  La Tagliatella obre un restaurant al centre Xperience de Sant Boi

 3. 3

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien

 4. 4

  Terrassa posa en marxa un projecte pilot per reforçar el paper dels farmacèutics en la lluita contra la covid-19

 5. 5

  ANUL·LA L'ANTERIOR:Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls