Publicat 17/6/2019 20:25:16 +02:00CET

El Premi Llibreter guardona 'Les formes del verb anar' de Jenny Erpenbeck i 'Novel·la' de Pol Beckmann

El Premi Llibreter guardona a 'Jo vaig, tu vas, ell va' de Jenny Erpenbeck i 'Novell·la' de Pol Beckmann
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El Premi Llibreter, que en aquesta edició compleix el seu vintè aniversari, ha reconegut 'Les formes del verb anar' (Anagrama/Angle Editorial), de Jenny Erpenbeck, i 'Novel·la' (Quaderns Crema), de Pol Beckmann, amb els principals guardons que concedeix el Gremi de Llibreters de Catalunya i que es lliuren aquest dilluns en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Els llibreters catalans han reconegut també a 'La canción del cuco' (Bambú), de Frances Hardinge, amb el Llibreter de Literatura infantil i juvenil; 'Camins d'aigua' (Barcanova), de Raimon Portell, amb el de Literatura infantil i juvenil en català, i 'Sirenes' (Kókinos), de Jessica Love, al d'Àlbum il·lustrat.

L'alemana Jenny Erpenbeck, guardonada amb el Llibreter Altres Literatures, ha convençut el jurat per la sensibilitat social amb la qual tracta el tema dels refugiats en 'Les formes del verb anar', i també han atorgat un esment a 'Les nostres riqueses', de Kaouther Amidi.

Erpenbeck ha considerat que rebre un premi dels llibreters és molt especial i ha agraït el seu treball de difusió cultural: "Apropar els llibres, recomanar, és una cosa que no té preu", ha subratllat l'autora, qui ha dit que la literatura serveix per traspassar fronteres i conèixer altres cultures i realitats.

Pol Beckmann ha aconseguit el Llibreter 2019 de Literatura catalana per 'Novel·la', del que el jurat ha lloat l'originalitat i l'atreviment literari, i que l'escriptor ha rebut molt afalagat per la seva primera novel·la; el premi també ha atorgat un esment a 'Fugir era el més bell que teníem', de Mara Marín-Dòmine.

Raimon Portell ha aconseguit el Llibreter de Literatura infantil i juvenil en català amb 'Camins d'aigua', segon volum d'una trilogia, i ha considerat "al·lucinant" que els llibreters s'hagin fixat en la seva història, i ha recordat que sempre s'ha sentit com a casa seva en les llibreries.

Tant Jessica Love, per 'Sirenes', com Francesc Hardinge, per 'La canción del Cuco', han enviat un missatge gravat en el qual han agraït l'entrega del guardó concedit pels llibreters catalans.

LLIBRETERS RECONEGUTS

En l'acte d'entrega dels guardons, que es duu a terme aquest dilluns al TNC, s'homenatjarà també els llibreters amb més de 35 anys, que en aquesta ocasió són Joan Antoni Pérez, per la llibreria Al peu de la Lletra de Barcelona, i Àngela Fabró, per la llibreria El Club del Llibre del Prat de Llobregat (Barcelona).

El Gremi de Llibreters també ha concedit el VIII Memorial Pere Rodeja al llibreter Sergio Bassa, de la llibreria Bassa de Móra d'Ebre (Tarragona), i al periodista, escriptor i traductor Màrius Serra per la seva atenció a les activitats que duen a terme els llibreters i la seva difusió.