Publicat 11/06/2024 22:55

El Premi FAD d'Arquitectura reconeix 'ex aequo' a Casa 1736 de Barcelona i DH Palencia

Archivo - Arxiu - Casa 1736 de Barcelona
ADRIA GOULA/FAD - Archivo

Concedeix a l'arquitecte portuguès Alvaro Siza el primer premi a la trajectòria

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El jurat professional dels Premis FAD d'arquitectura i interiorisme ha atorgat el FAD d'Arquitectura 'ex aequo' als projectes Casa 1736 de Barcelona, dels arquitectes David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros i Roger Tudó, i DH Palencia, a Palència, de Fernando Rodríguez i Pablo Oriol.

Segons el jurat, Casa 1736 desafia les convencions de l'arquitectura domèstica unifamiliar tradicional i estableix una relació única amb la llum i l'aire, revelant-se hereva de models tradicionals mediterranis característics de la ciutat de Barcelona, com són els patis gòtics i els seus valors bioclimàtics i de benestar, ha informat el FAD aquest dimarts en un comunicat.

També destaca "l'elegant solució estructural, consistent en quatre columnes que sostenen un buit que rega de llum el centre de l'espai i provoca una sensació d'ingravitació".

Pel que fa a DH Palencia, el jurat ha estimat la solució arquitectònica ajustada als requisits del projecte energètic, especialment el fet d'haver aconseguit una arquitectura industrial compatible amb futurs centres urbans.

Casa Nube de Madrid, un projecte de Javier Jiménez, i Gimaguas Barcelona, dels arquitectes Albert Guerra, Adrián Jurado, Julia Tarnawski i Guillermo Santomà, han rebut 'ex aequo' el guardó en la categoria d'Interiorisme.

Pel que es refereix a la categoria Ciutat i Paisatge, han guanyat el premi 'ex aequo' els projectes Praça e posto turisme Piadao (Portugal), dels arquitectes Joao Branco i Paula del Río, i Alfacs (Tarragona), de Pau Bajet, Maria Giramé i Manuel Julià.

Els projectes Lost Forest de Donostia, de Julia Ruiz-Cabello i Santiago del Aguila, i La construcción de un país de Madrid, de Miquel Mariné i Pol Esteve, han rebut 'ex aequo' el premi d'Intervencions efímeres.

PREMI INTERNACIONAL

El projecte Lumen Learning Center (França), dels arquitectes José Morales, Sara de Giles, Laurent Beaudouin i Emmanuelle Beaudouin, ha guanyat el Premi Internacional, i el Premi FAD Pensament i Crítica ha guardonat als llibres 'Foodscapes' i 'La Casa Fullà'.

Els premis també han concedit per primera vegada un premi extraordinari a la trajectòria professional, que ha recaigut en l'arquitecte portuguès Álvaro Siza, considerat un dels més importants del segle XX al país lusità.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés