Publicat 05/03/2020 16:34CET

La preinscripció escolar començarà el 23 de març

Imatge de llapis en un aula.
EUROPA PRESS - Archivo

S'adapta el tràmit electrònic en la preinscripció d'ensenyaments postobligatoris

BARCELONA, 5 mar� (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha publicat aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) la resolució que estableix la preinscripció per al segon cicle d'Infantil i ensenyaments obligatoris del 23 de març a l'1 d'abril.

En ensenyaments postobligatoris, la preinscripció serà de l'11 al 15 de maig en Batxillerat i cicles de grau mitjà de Formació Professional (FP), del 29 de maig al 5 de juny en els cicles de grau superior de FP, i en arts plàstiques i disseny entre el 29 de maig i el 10 de juny, ha informat el departament en un comunicat.

Si hi ha més sol·licituds que places vacants, les sol·licituds s'ordenaran seguint els criteris de prioritat i s'atorgarà una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc.

En Primària i ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits, i en ESO i Batxillerat, a determinats centres els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.

Atorgarà punts tenir germans matriculats al centre o que el pare, mare o tutor hi treballin, la proximitat aamb el domicili, rebre la renda garantida de ciutadania i discapacitat, i en cas de desempat hi haurà criteris com el de família nombrosa o monoparental.

El període de matriculació, en el cas dels alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i primer curs d'ESO, es farà entre el 16 i el 22 de juny; en l'alumnat de segon, tercer i quart d'ESO tindrà lloc entre el 25 de juny i l'1 de juliol.

NOVETATS

Les novetats de la preinscripció del curs vinent se centren en els ensenyaments postobligatoris, i s'adapta el tràmit electrònic perquè es pugui visualitzar a través dispositius mòbils.

També s'implanta per primera vegada la preinscripció electrònica en cicles formatius de grau mitjà i superior d'arts plàstiques i disseny.

És el tercer curs que s'implanta la preinscripció electrònica: el 2018-2019 es va fer en els cicles formatius de grau superior, i els de 2019-2020 per als cicles formatius de grau mitjà i de Batxillerat.

Es farà un segon període d'assignació de places per als cicles de grau superior, i al setembre els alumnes que no hagin aconseguit plaça podran ampliar la sol·licitud.

A més a més, per al segon cicle d'Infantil, Primària i ESO s'han incrementat les actuacions relacionades amb la informació a les famílies, amb la publicació d'un número especial d''Infoescola' i la difusió d'una Guia per a la preinscripció i matrícula.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés