Publicat 11/06/2024 22:43

La Prefectura de Mossos demana a agents informar de "qualsevol fet" emmarcat en la Llei d'Amnistia

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

La Prefectura dels Mossos d'Esquadra ha enviat un document amb instruccions als agents per actuar davant de la Llei d'Amnistia, en les que els demana que davant "qualsevol fet o acció" que pugui enquadrar-se en la norma, s'informi a la Prefectura per fer les comprovacions pertinents, han confirmat fonts de la policia catalana aquest dimarts a Europa Press.

En el document, la Prefectura assegura que l'entrada en vigor d'aquesta llei "podria comportar dubtes respecte a la seva aplicació en l'exercici de l'activitat operativa, com podrien ser els casos d'haver de donar compliment a determinades ordres administratives o judicials".

Així, es demana a "totes les unitats i membres del cos de Mossos que quan es tingui coneixement, per l'exercici de la seva funció policial, de qualsevol fet o acció susceptible d'enquadrar-se en l'àmbit objectiu per la Llei d'Amnistia, ho han de comunicar a la Prefectura".

"Aquest òrgan farà les comprovacions en el sentit de validar-los amb els òrgans administratius, judicials o comptables competents", d'acord amb la llei, i posteriorment es faran les comunicacions i s'adoptaran les ordres pertinents a les unitats policials que corresponen, diu textualment.

La Prefectura recorda que la Llei d'Amnistia comporta "la finalització de les condemnes i dels procediments judicials que afecten a les persones que van participar en el 'procés' i, per tant, l'extinció de la seva responsabilitat penal, administrativa o comptable".

"L'execució d'aquesta llei s'haurà de dur a terme per part dels òrgans judicials, administratius o comptables competents, d'ofici o a instàncies de part o del Ministeri Fiscal, que dictaran les corresponents resolucions, en un termini màxim de dos mesos, sense perjudici dels corresponents recursos", afegeix l'escrit.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés