Publicat 24/02/2019 10:36CET

El PP reclamarà al Congrés una reforma de l'Educació que garanteixi la llibertat d'ensenyament

Collegi, classe, aula, infantil, escolar
JCCM - Archivo

MADRID, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El PP reclamar dimarts vinent en el Ple del Congrés una llei de reforma de l'ensenyament, consensuada entre tots els grups parlamentaris, que garanteixi als nens una educació per afrontar els reptes del futur i que compleixi amb els principis d'equitat i llibertat d'ensenyament.

Són algunes de les característiques que el partit de Pablo Casado defensa per al sistema educatiu espanyol i que no estan reflectides en la nova norma aprovada pel Govern socialista fa una mica més d'una setmana.

Aquest text, conegut com la 'Llei Celaá', no és la "reforma profunda i necessria" que necessita aquest sector, segons el PP, i, per tant, crida ara a crear una nova llei que d'adapti millor a la realitat.

Per a aix, els 'populars' sotmetran a debat de l'últim Ple del Congrés d'aquesta legislatura una moció en la qual exposa una dotzena de punts que, segons la seva opinió, han d'estar inclosos en una normativa educativa.

Un refor de la competncia de l'Estat per aconseguir un sistema cohesionat; promoure l'educació pública de qualitat i una oferta formativa d'iniciativa social que respongui les demandes de les famílies; un model que garanteixi la gratutat i qualitat dels centres d'educació especialitzada; una revisió del model de finanament de la concertada; un sistema transparent amb un model d'avaluacions censals i el refor de l'Alta Inspecció educativa, són algunes d'aquestes recomanacions.

CRÍTIQUES A LA 'LLEI CELAÁ'

Aquesta iniciativa 'popular' és conseqüncia d'una interpellació urgent que la portaveu d'Educació del PP, Sandra Moneo, va dirigir la setmana passada a la ministra d'Educació i FP, Isabel Celaá. En aquest debat, Moneo va mostrar la seva preocupació per l'anunci de Celaá de tancar els centres especialitzats i per les seves intencions envers la concertada.

De la mateixa manera, va acusar la responsable d'Educació de no ser la millor gestora en aquesta matria i va criticar la seva nova llei, argumentant que est basada en la LOE de 2006 i ja no és aplicable a la societat de 2019.

Per la seva banda, la ministra va negar que volgués tancar els centres concertats i va defensar el seu text assenyalant que compleix amb la llibertat d'ensenyament i recolza l'escola concertada. En la seva opinió, el PP utilitza "mantres" contra la seva iniciativa "que no són veritat".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés