Publicat 18/5/2020 17:10:50 +02:00CET

El PP exigeix que les places MIR es donin en igualtat de condicions i amb seguretat davant el Covid-19

Persones esperant per l'examen del MIR en la Facultat de Física de la UB
EUROPA PRESS - Archivo

   MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   El PP ha exigit al Govern central, a través d'una proposició no de llei al Congrés, que apliqui amb urgència les mesures necessàries per garantir que l'elecció de les places MIR de formació sanitària especialitzada de la convocatòria 2019-20 es realitzi amb transparència, igualtat de condicions i amb seguretat enfront de la pandèmia de Covid19.

   Com a conseqüència de la crisi sanitària, recorda el PP, s'ha alterat la gestió de la convocatòria d'aquest any, de manera que, després de la celebració de l'examen el passat 25 de gener, i coincidint amb el principi de la pandèmia, es va paralitzar l'elecció de places i la posterior incorporació d'aspirants.

   Aquesta situació s'ha intentat solicionar a través de la publicació en el BOE d'una Ordre de Sanitat, el passat 13 de maig, en la qual el Govern central planteja que, per vegada primera, aquesta selecció seria telemàtica per raons de seguretat.

EL PP RECOLZA LA PETICIÓ DELS OPOSITORS

   Aquesta decisió, segons apunten els 'populars', ha provocat "manifestacions virtuals" dels opositors que "s'han mostrat especialment crítics amb el Govern" pel que consideren "falta de transparència en la tramitació d'expedients acadèmics", el "desconeixement dels terminis", la "falta d'equitat en barems dels mèrits" i "incertesa en la garantia de l'elecció de la pròpia plaça mitjançant la via telemàtica".

   En el text registrat al Congrés, recollit per Europa Press, la formació explica que recull les reivindicacions dels opositors. En concret, demanen al Govern que la selecció sigui presencial o mitjançant un sistema que possibiliti la confirmació certificada en temps real d'aquestes places, en el cas de les titulacions universitàries de grau, llicenciatura i diplomatura de Medicina, Farmàcia, Infermeria i de l'àmbit de la Psicologia, la Química, la Biologia i la Física, i sempre amb les mesures necessàries de seguretat pel coronavirus.

   A més, insten l'Executiu a possibilitar la confirmació en temps real i a adaptar-se a la situació" generada per la pandèmia.

Contador