Publicat 20/8/2019 15:10:48 +02:00CET

El PP demana a Sánchez que tingui la "valentia" d'exigir a la UE una "solució definitiva" a la crisi de l'Open Arms

Foto d'arxiu de Teodoro García Egea
JESÚS HELLÍN - EUROPA PRESS

EIVISSA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha demanat al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que tingui la "valentia" d'exigir a les institucions de la Unió Europea "una solució definitiva" a la crisi del vaixell Open Arms, que fa 19 dies que espera port a prop de l'illa italiana de Lampedusa amb més d'un centenar de migrants a bord que van ser rescatats de les aigües del Mediterrani.

En una roda de premsa a Eivissa, on ha assistit a la Junta Directiva del partit a l'illa, García Egea ha acusat Sánchez de generar "moltes frustració i incertesa" amb les seves "bandades" en política migratòria, i ha retret al president que oferís aquest diumenge el port d'Algesires a l'Open Arms, un oferiment descartat pel capità del vaixell espanyol.

"Estem parlant de vides humanes, no es pot despatxar aquest assumpte amb un tuit des de Doñana. Un ha d'anar a les institucions europees a exigir d'una vegada per sempre una solució", ha afirmat García Egea, en subratllar que "la frontera d'Espanya és també la frontera d'Europa".

"El que ens preocupa és que en aquest moment en què hi ha víctimes que són els mateixos immigrants que han estat enganyats per aconseguir una suposada vida millor, veiem que se'ls promet insistentment coses que no arriben", ha afegit el secretari general del PP.

Aquest dilluns, en la reaparició després de vacances, el president del PP, Pablo Casado, va acusar Sánchez de provocar un "efecte crida" amb la "mala gestió" de la crisi de l'Open Arms, i ocasionar que les "màfies" considerin Espanya "com el país receptor de qualsevol tipus d'embarcació" d'immigrants.

"La nostra preocupació és que amb la mala gestió de la crisi de l'Open Arms tornin les màfies a presentar Espanya com el país receptor de qualsevol tipus d'embarcació on immigrants desgraciats són explotats per les màfies i arrisquen la seva vida per provar de millorar les condicions en què viuen", va dir Casado després de la presa de possessió d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid.