Publicat 7/5/2019 14:20:46CET

PortAventura acollirà famílies de nens malalts greus per incloure l'oci en la recuperació

PORTAVENTURA

VILA-SECA/SALOU (TARRAGONA), 7 Maig (EUROPA PRESS) -

La Fundació PortAventura oferirà estades d'una setmana a nens amb malalties greus i a les seves famílies en un nou 'village', PortAventura Dreams, que aportarà l'efecte positiu psicològic i emocional de l'oci en la teràpia i la recuperació, i vol reforçar els vincles familiars després d'aquest procés.

Situat en el resort del parc, el projecte preveu acollir famílies a partir del proper setembre, i compta amb la col·laboració dels hospitals Vall d'Hebron, Sant Joan de Déu (Barcelona) i Niño Jesús (Madrid) i de la Creu Roja, ha explicat en un acte aquest dimarts el president de la Fundació PortAventura, Ramón Marsal.

"Estem convençuts que tindrà un efecte molt positiu en la vida de molts nens i de les seves famílies", ha afirmat, i el president de PortAventura World, Arturo Mas-Sardá, ha afegit que acollirà famílies de tot Espanya, i considera que el projecte és un pas endavant en la responsabilitat social de la companyia, a través de la fundació.

Amb uns 9.000 metres quadrats, PortAventura Dreams es troba a la meitat de les seves obres de construcció, que culminaran al setembre, i tindrà sis habitatges que allotjaran setmanalment sis famílies, amb una previsió d'arribar a 200 en el primer any i d'ampliar el projecte en un futur, i a l'espai s'hi situarà la seu de la fundació.

INICIATIVA "PIONERA A EUROPA"

És una iniciativa "pionera a Europa", amb una inversió de més de 4 milions d'euros, i comptarà amb comitès mèdics i de treballadors socials que seleccionaran les famílies i el moment oportú per a l'estada.

Se centra en nens d'entre 4 i 17 anys que pateixin o hagin patit malalties greus, d'entre les que recull el llistat del Ministeri de Sanitat, i se'ls oferirà una estada gratuïta al costat de les seves famílies, accés als tres parcs de PortAventura World i diverses activitats amb voluntaris.

Cada habitatge tindrà 130 metres quadrats, tres habitacions dobles, dos banys, sala d'estar i terrassa, a més d'un espai comú per generar interacció entre les famílies i una pista esportiva per practicar esports inclusius.

La iniciativa, que preveu créixer en un futur amb més allotjaments, la patrocinen la Fundació La Caixa, la Fundació Barça, la Fundació Cruyff, la Fundació Probitas, LG, Mango, Mediapro i El Corte Inglés.

TRES HOSPITALS I LA CREU ROJA

L'Hospital Vall d'Hebron estudiarà i mesurarà l'impacte psicològic i mèdic d'aquesta experiència, i buscarà evidències científiques, en la línia d'un estudi que han fet sobre els efectes de les visites de futbolistes i artistes a nens ingressats --que encara no s'ha publicat--, segons el gerent del centre, Vicenç Martínez.

El director mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu, Miquel Pons, ha reivindicat "l'oci i l'entreteniment com una dimensió sanadora de l'àmbit assistencial", i la necessitat d'entretenir i descarregar del pes de la malaltia els pacients i les famílies, incloent espais d'intimitat.

La directora d'assumptes sanitaris de la Creu Roja Espanyola, Carmen Martín, ha vist en la iniciativa un pas més en l'ajuda a l'hospitalització infantil per continuar ajudant les famílies fora del centre, i ha defensat "posar l'oci com un determinant de salut".

El gerent de l'Hospital Niño Jesús, César Gómez, ha explicat que el 60% dels seus pacients són de fora de Madrid i que, encara que tenen allotjaments, "la malaltia desestructura la família per la seva llarga estada", per la qual cosa aquesta setmana d'oci permetrà reintegrar, i ha advocat perquè la iniciativa es consolidi i s'integri en el procés terapèutic.

La directora de responsabilitat corporativa de PortAventura World, Choni Fernández, ha destacat que volen ajudar en el risc d'exclusió social per motius de discapacitat, salut o econòmics, i ha assenyalat que molts dels qui passen per llargues teràpies es veuen també exclosos de l'oci.

SUMAR NOUS HOSPITALS

Fernández ha afirmat que tenen la intenció de sumar nous hospitals al projecte per arribar a més nens, i ha animat que els centres participants estudiïn aquests beneficis en la salut, com fa el Vall d'Hebron.

Des del 2011, la Fundació PortAventura ha destinat més de 6,3 milions d'euros a projectes propis o en col·laboració amb altres entitats, i ha convidat a PortAventura World més de 68.000 nens i joves en risc d'exclusió.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.