Publicat 9/9/2020 10:06:17 +02:00CET

Ponsa apel·la al consens: "Després de la pandèmia, no podem entrar en disputes polítiques"

La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el president de la Generalitat, Quim Torra, se saluden en la presa de possessió del càrrec.
GENERALITAT

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha apel·lat al consens perquè considera que després de la pandèmia no es pot "entrar en disputes polítiques", en referència a les divisions entre JxCat i el PDeCat.

"Soc una persona d'intentar arribar a consens, no m'agraden les divergències. He treballat d'un costat i l'altre per intentar aproximar posicions", ha dit Ponsa en una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

La consellera ha descartat valorar les declaracions de la seva predecessora en el càrrec, Mariàngela Vilallonga, sobre l'ús del castellà a TV3: "No comentaré aquestes declaracions, no tinc per costum jutjar ningú. El que hem de fer entre tots, i els mitjans públics ens hi han d'ajudar, és incrementar l'ús del català".

Ponsa ha defensat que s'està fent un bona feina en el vessant del coneixement de la llengua, però "l'ús és el que falta", per la qual cosa ha cridat a assolir un acord de ciutadania per aconseguir que el català sigui una llengua comuna i de connexió, en les seves paraules.

Sobre el perfil que tindrà al capdavant de Cultura, Ponsa ha afirmat que buscarà l'equilibri, però evitarà la sobreexposició perquè considera que la seva tasca és "fer visible el sector i estar al seu costat, escoltar-lo".

"HEREVA DE QUATRE CONSELLERS"

Ha destacat que és hereva dels quatre consellers que la van precedir en el càrrec, ha desitjat que el departament el lideri l'exconseller Lluís Puig, que resideix a Bèlgica després de l'1-O, i ha sostingut que "no hi ha hagut cap ruptura" en les polítiques de la Conselleria malgrat els canvis.

Ponsa ha apuntat que farà "algun petit canvi" en el departament, ha subratllat que el conforma un equip sòlid, i ha explicat que ningú no li ha posat cap condició o veto a la Conselleria.

Ha assenyalat que les seves prioritats se centraran a reconvertir els ajuts al sector per fer front a la crisi que ha desencadenat la pandèmia, com també la cohesió social i l'ús de la llengua catalana, sobre el que ha dit: "L'Estat no ens ajuda, hem de treballar intensament".

Ha destacat que treballa en l'Estatut de l'Artista i, sobre l'aforament en esdeveniments culturals, ha sostingut que treballaran per incrementar-lo, però que dependrà de la zona, després de subratllar que "la cultura és segura i es fan molt bé els protocols".

Contador