El policia viguès ferit en els disturbis de Barcelona ja es troba "conscient" en la UCI de l'Álvaro Cunqueiro

Publicat 31/10/2019 18:35:52CET
Imatge del comissari en cap, el gerent de l'EOXI de Vigo i la responsable de la UCI de l'hospital Álvaro Cunqueiro.
PEDRO DAVILA-EUROPA PRESS

VIGO, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

L'agent de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Comissaria de Vigo Iván A.F., que va resultar ferit greu el passat 18 d'octubre a Barcelona durant els aldarulls després de conèixer-se la sentència del procés, es troba "conscient i orientat" a l'Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'hospital Álvaro Cunqueiro.

Així, tal com ha informat als mitjans el gerent de l'Estrutura Organitzativa de Xestión Integrada (EOXI) de Vigo, Julio García Comesaña, l'agent ferit, que va patir un traumatisme cranioencefàlic per l'impacte d'un objecte contundent al cap, va arribar a Vigo passades les 14.00 hores després de ser traslladat des de Barcelona en un avió medicalizat de l'Exèrcit de l'Aire i conduït en ambulància fins al centre hospitalari.

"L'estat del pacient és bo, l'esperat, i el pronòstic és moderat. És un pacient que s'estarà uns dies a la UCI i en uns dies passarà a planta", ha indicat García Comesaña, després d'haver assegurat que el trasllat es va produir "sense incidències" i el pacient "va pujar i va baixar a l'avió pel seu propi peu".

També la responsable de la UCI de l'hospital, Dolores Vila, ha assenyalat que "tot està en ordre" i que Iván A.F. ja va passar "el més greu", per la qual cosa ha dit que se li realitzaran algunes proves, com ara un TAC, però està "perfectament conscient, orientat i també parla".

Per la seva banda, el comissari principal Luis Balseiro ha agraït la "col·laboració absoluta" entre l'hospital i els agents, així com la tasca de "tot el personal sanitari" que ha estat "importantíssima i de primer nivell". Així mateix, ha donat les gràcies per les "facilitats" que ha posat l'Exèrcit de l'Aire a l'hora de realitzar el trasllat del policia.

"BON ÀNIM"

Balseiro ha subratllat el "bon ànim" de la família del ferit, però ha assegurat que "necessita tranquil·litat". Preguntat sobre la possibilitat de concedir-li a Iván A.F. alguna distinció després dels fets, ha indicat que "tots els actes de servei que comportin lesions greus" poden comportar una distinció, encara que per ara "l'important és la recuperació de l'agent".

Iván A.F. pertany al grup 'Raya 30' de la UIP de la Comissaria de Vigo. El passat 18 d'octubre, a la plaça Urquinaona, va resultar ferit greu per l'impacte d'un objecte contundent al cap, que li va provocar una fractura a la base del crani i l'aixafament d'una vèrtebra.

L'agent va ser ingressat a la UCI de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Les seves condicions de salut han permès el trasllat a Vigo, on resideix amb la seva família.