Publicat 4/9/2020 11:43:32 +02:00CET

La Policia Nacional localitza una obra desapareguda de Joan Miró

Foto de Joan Miró, de Man Ray (1933)
MAN RAY/FUNDACIÓ JOAN MIRÓ - Archivo

MADRID, 4 set. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha localitzat en una casa de subhastes de Londres un gravat de Joan Miró valorat en 10.000 euros i extraviat durant un trasllat d'Espanya cap al Regne Unit. Un col·leccionista espanyol va vendre l'obra a un ciutadà londinenc que no va rebre mai el paquet, i ja s'ha retornat als seus legítims propietaris.

Segons ha explicat la Policia, la investigació va començar el passat mes de juliol després de la denúncia que va interposar a Madrid el representant d'una empresa de transports, en la qual comunicava la desaparició d'un gravat de l'artista català, concretament de la sèrie Gaudí.

Pel que sembla, dies després d'organitzar el trasllat amb l'empresa de transport, el comprador va avisar al col·leccionista espanyol que no havia rebut el quadre. Després de fer diverses perquisicions, els agents van verificar que s'havia entregat per error a una adreça incorrecta i van localitzar la persona que havia rebut el gravat, el qual va assegurar que l'havia tornat a Espanya.

Amb tot, les investigacions van permetre localitzar el quadre en una casa de subhastes del Regne Unit, on havia estat adjudicat en subhasta. Els agents van posar ràpidament tota la informació en mans de les autoritats del Regne Unit, a través de l'OCN d'Interpol Manchester, perquè els informessin que el gravat de Miró tenia una procedència il·lícita i que estava inclòs en les bases de dades policials internacionals com una obra d'art robada.

Contador