Publicat 26/7/2020 10:57:41 +02:00CET

La Policia Nacional col·labora en la desarticulació d'un grup criminal dedicat a tortures i segrestos a Holanda

MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional i la dels Països Baixos han desarticulat un grup criminal presumptament dedicat a les tortures, segrestos i ajustos de comptes de membres de bandes rivals, en una operació conjunta dels dos cossos policials.

En l'operatiu han estat detingudes sis persones a Holanda relacionades amb la Mocro màfia (màfia d'origen marroquí dedicada al trànsit d'estupefaents assentada en Països Baixos i Bèlgica), ha informat la Direcció General de la Policia.

A més, s'han localitzat set contenidors de transport de mercaderies insonoritzats i preparats per mantenir a persones en el seu interior, que disposaven d'elements per immobilitzar i torturar a les seves víctimes, manilles ancorades al terra o cadires amb corretges, així com eines i utensilis per agredir-los.

El passat mes d'abril es va rebre una sol·licitud de col·laboració en el marc d'una Ordre Europea d'Investigació, dirigida per la fiscalia holandesa i per l'Audiència Nacional, que es desenvolupava per la Policia Nacional d'Holanda i Espanya. De la investigació realitzada fins a aquest moment es tenien proves que s'estaven realitzant actes preparatoris encaminats al segrest i extorsió de, pel que sembla, diverses persones.

Aquests segrestos guardaven relació amb greus conflictes entre les organitzacions criminals més importants que operen en Països Baixos, relacionades amb altres grups criminals a Espanya. La investigació demostrava que, efectivament, els llocs per al segrest havien estat preparats en Països Baixos i estaven gairebé llests per ser utilitzats.

Diversos membres d'aquesta organització mantenien contactes amb un individu desconegut, pel que sembla establert a Espanya. Per això se sol·licitava la ubicació i investigació d'un dels principals membres d'una organització criminal establerta a Holanda dedicada al narcotràfic a gran escala, a l'extorsió, el segrest i assassinat de membres d'organitzacions rivals.

A través de la investigació, es va tenir coneixement que aquest subjecte podria trobar-se a Espanya i que rebria diners des de Països Baixos, presumptament amb el propòsit de planificar un segrest o una extorsió.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Treballen en l'extinció d'un foc en una empresa a Sant Fruitós de Bages (Barcelona)

 3. 3

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits

 4. 4

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 5. 5

  El Parc Natural de Montsant (Tarragona) protagonitza una exposició de fotografia nocturna