Publicat 03/09/2023 15:38

La Plataforma Pobles Vius demana aturar la macrocentral de biogs a la Sentiu de Sió (Lleida)

LLEIDA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma Pobles Vius ha demanat la no aprovació provisional del Pla especial urbanístic autnom per a la construcció de la macrocentral de biogs a la Sentiu de Sió (Lleida), a través d'allegacions que preveu presentar, informa aquest diumenge en un comunicat.

L'entitat, que es va presentar dissabte en el marc del llanament de la campanya 'Aturem el Macrogas al Camp de la Sentiu', també vol servir en el futur per preservar el patrimoni ambiental i cultural de la zona.

Ha animat la població local a presentar allegacions "de manera massiva", ha anunciat prxims actes informatius i una marxa reivindicativa pel 17 de setembre.

ALLEGACIONS

Algunes de les allegacions que presentar són "la falta de transparncia" sobre els detalls del projecte i el fet que s'hagi posat a exposició pública en període estival.

També assegura que la Generalitat impulsa el projecte d'esquena a la població local, amb la conseqüent "prdua de terres agrícoles de gran valor i el desplaament de la pagesia sostenible".

A més, veu "falta d'acreditació que els residus a tractar siguin de proximitat": allega que les matries primeres utilitzades en la ramaderia provenen en gran part de l'estranger i transportar-les genera un grau elevat d'emissions, la qual cosa contradiu les pretensions de circularitat i sostenibilitat del projecte, segons l'entitat.

Allega, així mateix, la "magnitud excessiva de la central, que multiplica per sis vegades la grandria mitjana d'aquest tipus d'installacions a Europa", amb un volum anual de 450 milions de quilos i una xemeneia de 65 metres, diuen.

Després d'analitzar el projecte, la plataforma veu "falta de rigor" i que est poc ajustat a la normativa amb deficincies identificades que no es podrien salvar i que en podrien provocar la nullitat.

La plataforma afirma que el projecte "no compleix" ni les distncies mínimes amb les explotacions ramaderes del voltant ni amb el reglament general de carreteres.

També apunta que "no inclou cap pla de mobilitat" i que la planta de biogs es vol construir en una rea de protecció lumínica mxima (Zona E1).
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés