Publicat 23/1/2020 15:33:08 +01:00CET

La Plataforma en Defensa de l'Ebre demana "solucions definitives" per al Delta

Inundacions a la zona del delta de l'Ebre per la borrasca Gloria.
@LLUIS_SOLER

TARRAGONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha demanat propostes i debats per trobar "solucions definitives" per protegir el delta de l'Ebre, que compti amb experts reconeguts i els actors socials.

En un comunicat, ha lamentat els desperfectes que estan patint els diferents sectors socials i econòmics de les Terres de l'Ebre a conseqüència del temporal Gloria, i ha subratllat que el Delta és un ecosistema "singular, vulnerable i fràgil".

La PDE ha remarcat que ja fa anys que adverteix de "la indiferència, fins i tot oblit" de les diferents administracions en la protecció del Delta, i ha sostingut que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i el Ministeri de Medi Ambient han ignorat històricament la problemàtica del tram final del riu en els seus plans hidrològics.

L'entitat ha subratllat que la "feblesa del delta de l'Ebre es deu a la sobreexplotació del riu", on el pla hidrològic ha sumat hectàrees de regadius que han provocat molta pressió i han deixat el Delta sense aigua.

Ha demanat als representants polítics que siguin acurats en les seves decisions perquè la plataforma no voldria que d'aquí un temps es tornessin a trobar en una "situació d'abandonament", i ha demanat que les gestions s'enfoquin en la línia de més aigua i sediments per al Delta.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 4. 4

  Iglesias recomana al seu pare que emprengui accionis legals contra Álvarez de Toledo

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals