Planeta tanca Cercle de Lectors per la "insostenibilitat" del model

Publicat 7/11/2019 18:14:19CET
Llibre, pàgines, llegir, lectura (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Planeta ha tancat aquest dimecres la seva xarxa comercial i els canals de venda de Cercle de Lectors per la "insostenibilitat" del model, han informat a Europa Press fonts del grup.

El grup ha avisat als seus venedors per burofax del tancament de la xarxa, que funcionava amb un model de subscripció pel qual un agent entregava als socis el catàleg, i després passava a recollir la comanda i al cap d'unes setmanes portava el llibre: "Continuàvem funcionant de la mateixa manera. S'ha mirat de canviar el model però no s'ha pogut".

Aquestes fonts han argumentat que "ha canviat la situació espanyola en l'àmbit cultural i d'oci, i és difícil entrar a les llars", en els quals les noves tecnologies s'han implantat amb força.

També ha cobrat molta importància la compra digital, la immediatesa a rebre els productes a casa i nous competidors: "La gent no vol esperar-se, i tot això fa que aquest model sigui insostenible".

Així, malgrat les millores i a l'estalvi de costos, la decisió implementada dimecres ha estat tancar la xarxa comercial i tots els canals de venda.

Si Cercle de Lectors era un canal amb un milió de llars, actualment el model no estava basat en socis obligats a comprar puntualment, sinó més aviat en una cartera de clients esporàdics i més fluctuant.