Plácido Domingo anuncia que no tornarà a actuar a l'òpera de Nova York

Actualitzat 25/9/2019 11:02:47 CET
- Franz Neumayr/APA/dpa

MADRID, 25 Set. (EUROPA PRESS) -

El tenor Plácido Domingo ha cancel·lat la seva actuació al Metropolitan Opera de Nova York (Met Opera) en l'òpera 'Macbeth' de Verdi, la primera que havia d'oferir en territori nord-americà després de les acusacions d'assetjament sexual.

"Estic feliç, a l'edat de 78 anys, d'haver pogut cantar el meravellós paper protagonista en l'assaig general de 'Macbeth', que considero la meva última actuació en l'escenari del Met", ha assegurat Domingo en un comunicat remès a Europa Press.

D'aquesta manera, el tenor espanyol s'ha mostrat agraït amb el públic de l'òpera novaiorquesa, de la qual s'ha acomiadat després de "51 anys gloriosos". "Vaig debutar en el Met quan tenia 27 anys", ha recordat.

En el mateix document, el tenor ha discutit les acusacions d'abús sexual i s'ha mostrat preocupat perquè les persones són condemnades sense que intervingui un procés penal. "Després de reflexionar, crec que la meva aparició en l'òpera 'Macbeth' distrauria els meus companys", ha explicat.

Per això, segons relata Domingo, ha decidit retirar-se de les actuacions al centre novaiorquès, i ha volgut agrair a la direcció que hagin acceptat "gentilment" la seva sol·licitud.

Des del Metropolitan Opera han confirmat a Europa Press que Domingo ha decidit retirar-se de totes les seves actuacions en l'òpera i que la seva decisió té "efectes immediats". "El Met i Domingo han acordat que calia que s'apartés. El Met no farà mes comentaris", han apuntat.

El Met ja va anunciar en el moment en què es van conèixer les primeres acusacions que esperaria a conèixer els resultats de la investigació oberta per l'òpera de Los Angeles --de la qual Domingo és director general-- per decidir sobre "el futur" del tenor espanyol en la institució.

Així mateix, des del Met recordaven que durant la seva carrera, el tenor "no ha estat mai en condicions d'influir en les decisions de càsting" de la institució. Plácido Domingo té previst actuar en aquest mateix escenari el 28 de setembre i l'1 d'octubre.