Publicat 21/10/2021 17:45

El pla d'habitatge del Govern estableix un 15% d'habitatge social obligatori a 163 municipis

Arxiu - Imatge de recurs d'un bloc de pisos
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha signat la tramitació i aprovació inicial del Pla territorial sectorial de l'habitatge, que recull que els 163 municipis catalans que aglutinen el 82,7% de la població hauran de disposar d'un 15% mínim d'habitatges destinats a polítiques socials en el termini de 20 anys.

El Govern ha informat en un comunicat aquest dimecres que el pla d'habitatge vol constituir el marc orientador per a l'aplicació de polítiques d'habitatge a Catalunya i estar a punt per al primer semestre del 2022.

Segons la divisió que estableix el pla --que també reconeix rea de demanda residencial forta i acreditada, rees preferents, rees no preferents i rees rurals--, aquests 163 municipis formen part de la primera categoria i tenen l'obligació de complir amb "l'objectiu de solidaritat urbana" del 15% d'habitatge social.

També preveu la possibilitat que altres municipis que ho desitgin puguin formar part de la primera categoria, si són adjacents amb alguna de les 163 localitats de demanda forta i no descarta que els municipis es puguin mancomunar per assolir els objectius conjuntament.

12.634,8 MILIONS

Tal com indica la previsió del Govern, el cost total de les actuacions previstes en el pla des de l'1 de juliol del 2022 i fins al 30 de juny del 2042 és de 12.634,8 milions d'euros.

El projecte estima que per als prxims 20 anys caldran 300.000 habitatges per a polítiques socials en rees de demanda forta i acreditada.

El document inicial també preveu un desplegament parcial mitjanant el desenvolupament de plans específics, entre d'altres, per a les zones rurals, el dret a un habitatge de lloguer, la gent gran, contra el sensellarisme, i per al dret de les dones i nens que pateixen qualsevol expressió de violncia masclista i es troben en situació de precarietat econmica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés