Actualitzat 26/06/2014 16:15

Philip Norman aprofundeix en els silencis de Mick Jagger a la seva nova biografia

El escritor Philip Norman
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 juny (EUROPA PRESS) -

El periodista i escriptor Philip Norman ha aprofundit en els silencis de la vida del líder dels Rolling Stones, Mick Jagger, en una biografia no autoritzada que porta per títol 'Mick Jagger' (Anagrama), presentada a Barcelona l'endemà del seu concert a Madrid.

"Fa 50 anys, el mànager dels Beatles va veure que havia de crear una banda que fos la seva antítesi", ha explicat, i va ser llavors quan Andrew Oldham va prometre a Jagger que si actuava públicament com si fos dolent es faria ric.

Així ho va fer, i pel camí va inventar també la figura del cantant de rock, inexistent fins aleshores perquè tots els integrants de les bandes tocaven instruments, innovació que es va percebre com excèntrica i que després ha estat copiada per multitud de grups, ha remarcat.

"Tot en Mick Jagger és fals", i ha afegit que només sent adoració per sí mateix, pels diners i per la fama, i que no sembla que la recent mort de la seva parella L'Wren Scott li hagi afectat molt.

Tot i aquesta afirmació, Norman ha explicat que Jagger és hermètic i que no li agrada parlar de la seva vida privada, un fet que en més d'una ocasió ha empitjorat la seva imatge pública per no aclarir successos del passat.

Un d'ells és l'incident del concert d'Altamont (Estats Units) el 1969, en què Meredith Hunter va ser assassinada durant l'actuació del grup; segons Norman, molta gent va culpabilitzar Jagger del succés i ell mai no es va defensar, però Norman assegura que el seu comportament va ser valent i adequat.

DISCIPLINA

"És una persona molt disciplinada i de fet temia les drogues", i ha afegit que si el seu nom es vincula amb substàncies psicòtropes és pel fet que el primer cap de setmana que va decidir provar l'LSD, 18 policies van entrar per la finestra i va anar a la presó per possessió.

Norman també ha fet referència a Keith Richards, el guitarrista de la banda, amb el qual Jagger escrivia les cançons; segons l'autor, són el segon millor duet d'escriptors de lletres de pop i rock després de John Lennon i Paul McCartney.

La relació de Jagger amb Richards a vegades va ser tempestuosa, com ha assenyalat Norman, i un dels moments més violents va ser quan Jagger va acceptar el títol de cavaller de la cort britànica, un fet que va enfurir Richards perquè "anava en contra de la imatge de la banda".

En aquest sentit, Norman ha assenyalat que probablement la reina Isabel II va atorgar el títol a l'"autèntic Mick Jagger", ja que segons li han explicat amics i coneguts del rocker, és una persona més aviat amable i burgesa.

INESTABILITAT

"Si als 60 algú hagués dit que els Rolling Stones aguantarien més de 50 anys junts tothom hagués rigut", ha dit Norman, ja que se'ls considerava una de les bandes més inestables a causa que dos dels seus membres van ser empresonats i un altre, Brian Jones, va morir ofegat a la piscina de casa seva.

Si han aconseguit mantenir-se en actiu durant tant de temps ha estat gràcies a Jagger, ha assenyalat, a causa que ell, que havia estudiat economia, es va fer càrrec de "vendre decadència a milions de persones".

Els grups de música mai abans havien estat patrocinats per marques, ja que aquestes només patrocinaven les ONG, però Jagger va ser el primer a proposar-ho i això va permetre al grup guanyar molts diners, ha assenyalat l'autor.

Un dels seus grans èxits ha estat vendre l'embalatge de rebel·lia, de ser irreverents i de joventut --tot i que Jagger tingui ja més de 70 anys--, una cosa que ha perdurat fins a avui dia perquè els joves de 20 anys connecten amb la banda.

Norman ha lamentat que Jagger no s'hagi posat en contacte amb ell per valorar la biografia, una cosa que sí que van fer Yoko Ono --que va invitar l'autor després de llegir el llibre sobre els Beatles i el va ajudar a elaborar la biografia de John Lennon-- i Elton John; actualment està escrivint una biografia autoritzada sobre l'integrant dels Beatles Paul McCartney.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés